Xento
Image default
Bedrijven

Hoe opent een slotenmaker jouw deur?

Hoe opent een slotenmaker jouw deur?

 

Photo by 33lockman on Pixabay

Slotenmakers zijn behulpzame mensen. Wij weten dit omdat wij ook behulpzame mensen zijn en we de goede vibes graag delen. Om u te helpen uw huis of auto binnen te komen wanneer iemand u heeft buitengesloten, zal een slotenmaker waarschijnlijk binnen enkele minuten arriveren. Ze zullen geen tijd verspillen met vragen stellen of proberen je te verleiden tot het betalen van het dubbele of drievoudige van wat ze normaal voor hun diensten zouden vragen. In plaats daarvan gaan ze meteen op zoek naar een oplossing. Daarom weten de meeste slotenmakers hoe ze bijna elk type slot kunnen openen met slechts enkele gereedschappen. Als u een set sleutels hebt die verloren, gebroken of zoekgeraakt zijn, kan een slotenmaker deze gebruiken om uw deur te openen en uw slot opnieuw in te stellen, zodat het geen specialistische kennis meer nodig heeft om weer te werken.

 

Hoe een slotenmaker je deur opent

Als slotenmaker weet je dat de beste manier om bijna elk type deur te openen een sleutel is. Maar wat als je geen sleutel hebt? Misschien heeft iemand je sleutel gestolen en weet je niet waar hij is. Of misschien bent u hem ergens in huis kwijtgeraakt. Slotenmakers zijn opgeleid om bijna elk type deur met een sleutel te openen, maar als u er geen heeft, kunnen ze u toch in uw huis of auto krijgen. Het enige wat nodig is, zijn een paar verschillende methodes en een beetje creativiteit.

 

Sloten en sleutels

Als het gaat om het openen van deuren, zal een slotenmaker bijna altijd beginnen met het slot. Sommige slotenmakers kunnen het slot van je voordeur openen met alleen een sleutel. Je hebt geen slotenmaker nodig om een deurknop te openen als je de sleutel ervoor hebt. Maar de meeste huizen hebben meerdere sloten op de voordeur. Als je een nachtslot en een deurknop hebt, zal een slotenmaker hoogstwaarschijnlijk je deur kunnen openen met alleen de sleutel. Het is echter nog steeds mogelijk dat sommige van de andere sloten op uw deur te ingewikkeld zijn voor een slotenmaker om toegang te krijgen met alleen een sleutel.

 

Deadbolts

Een nachtslot is een speciaal type slot dat de veiligheid van uw deur verhoogt doordat er een extra sleutel nodig is om de grendel van buitenaf om te draaien. Deadbolts zijn meestal te vinden op de voordeur van een huis, maar sommige kunnen ook worden gevonden op de achterdeur. Een slotenmaker zal geen probleem hebben om een nachtslot met een sleutel te openen, maar als het slot vastzit, beschadigd is of te hoog is ingesteld om met een sleutel om te draaien, kan hij het misschien open krijgen door met het slot te schudden of een kleine voorhamer te gebruiken. Als uw deur een nachtslot heeft, maar geen ander slot dat uw deur beveiligt, kan een slotenmaker uw deur openen.

 

Automatische deurvergrendelingssystemen

Automatische deurvergrendelingssystemen, of ADV’s, worden ook wel huissleutels genoemd. Ze zijn voor een slotenmaker over het algemeen gemakkelijker te gebruiken dan een sleutel, maar ze openen niet altijd elke deur. ADV’s zijn een digitaal systeem dat huiseigenaren één sleutel geeft waarmee ze hun sloten kunnen openen. De meeste huiseigenaren kiezen voor een systeem waarmee ze hun deur kunnen openen als ze in hun huis zijn. Sommigen kiezen echter voor een systeem dat hen de mogelijkheid geeft om hun deur te openen wanneer ze buiten hun huis zijn. Wanneer een slotenmaker uw deur probeert te openen met een automatisch deurvergrendelingssysteem, hoeft hij meestal alleen maar een code in uw slot in te voeren. Als je een systeem hebt dat buitenshuis opent, zal je slotenmaker eerst de code moeten invoeren om het systeem te openen. Als u een systeem heeft waarmee u uw deur van buitenaf kunt openen, zal uw slotenmaker eerst het systeem moeten openen en u daarna de code moeten laten invoeren.

 

Hangsloten

Terwijl een combinatieslot aan uw fiets of een hondenkooi wordt bevestigd, beveiligt een hangslot meestal de buitenkant van uw huis of deur. Als een hangslot slechts gedeeltelijk vastzit, kan een slotenmaker het meestal open krijgen. Als uw hangslot helemaal niet vastzit, en er is geen ander slot dat uw deur beveiligt, zal een slotenmaker het met een hangslot kunnen openen. Een hangslot is veel moeilijker te openen dan een nachtslot, want als een hangslot eenmaal gesloten is, is het heel moeilijk te openen. Een slotenmaker moet een speciaal gereedschap gebruiken om de beugel te breken en deze vervolgens opnieuw te lassen. Dit is een zeer moeilijk en uitgebreid proces, waarvoor veel tijd en vaardigheid nodig is.

 

Hoe openen ze uw auto?

Net als bij een slot is een sleutel de beste manier voor een slotenmaker om een autodeur te openen. Als uw autodeur geen sleutelloze afstandsbediening heeft, of als uw afstandsbediening kapot is, kan een slotenmaker uw autodeur openen. Als een autodeur ook een slot heeft, kan uw slotenmaker nog steeds in uw auto komen zonder deze te beschadigen als deze geparkeerd staat in een gebied zonder garage. De meeste autodeuren hebben een plastic of metalen hendel bij de deurkruk. Deze hendel is meestal het slot voor de buitenkant van de autodeur. Als een plastic of metalen hendel is gebroken, kan een slotenmaker meestal de deur ontgrendelen met alleen die hendel. Sommige autodeuren hebben ook een grendel, dat is een kleine hendel in de buurt van het deurkozijn. Deze hendel is aan het kozijn bevestigd met een klein stukje metaal, een tong genaamd. Als deze hendel ook kapot is, zal een slotenmaker uw autodeur kunnen ontgrendelen.

 

Conclusie

Een slotenmaker kan bijna elke deur openen als het slot kapot of beschadigd is en de sleutel ontbreekt of zoek is. Deadbolts, ADV’s, hangsloten en sloten met gebroken hendels zijn de meest voorkomende soorten deuren die een slotenmaker zal kunnen ontgrendelen. Het is belangrijk op te merken dat een slotenmaker alleen een deur kan openen die een slot dichthoudt. Een slot dat beschadigd is of te hoog is ingesteld om met een sleutel te kunnen draaien zal meestal gesloten blijven. Wil een slotenmaker echter uw huis binnenkomen, dan moet hij een sleutel hebben of toegang hebben tot een andere toegangsmethode, zoals het openbreken van een slot of het gebruik van een elektronisch toetsenbord. In de meeste gevallen zal de slotenmaker de buitendeur moeten openen om uw huis binnen te komen of een autodeur moeten openen om in een auto te komen.

https://admleeft.nl/5-snelle-tips-voor-slotenmakers-en-huiseigenaren-om-beide-vrienden-te-maken/