Xento
Image default
Verbouwen

Een bouwtechnische keuring laten doen in Rotterdam

Het is niet gek dat u graag meer zou willen weten over het nut van een bouwtechnisch onderzoek. Als u meer wilt weten over hoe een woninginspectie werkt en hoe een woninginspectie uw eigen specifieke woningverkoop kan beïnvloeden, neem dan zeker contact op met een betrouwbare specialist in en rondom Hellevoetsluis. Een van deze experts is Bouw Techno Keuring Nederland. Het team is gevuld met betrouwbare experts die klaarstaan om langs te komen en de bevindingen van het bouwtechnisch onderzoek uit te werken op papier. Ze zullen u ook het beste advies geven.

Waar wordt er tijdens een keuring naar gezocht?

Over het algemeen hebben de experts een lange lijst met dingen die ze tijdens de bouwtechnisch onderzoek moeten controleren. Dit kan echter per partij verschillen, dus vraag hier vooraf altijd informatie over op. Het is de taak van een bouwinspecteur tijdens een bouwtechnische keuring in Hellevoetsluis of Rotterdam om gebreken te vinden. De gebreken worden onderverdeeld in verschillende categorieën en zijn geconcentreerd op de gezondheids- en veiligheidsrisico’s. De meest voorkomende problemen die opduiken, zijn onder andere waterschade, structurele problemen, beschadigde elektrische systemen, sanitaire problemen of problemen gerelateerd aan ongedierte.

De focus ligt bij de veiligheid van de woning

Tijdens een bouwtechnische keuring in Rotterdam wordt er geen rekening gehouden met de cosmetische staat van het huis, tenzij hier veiligheidsproblemen gerelateerd aan zijn. Er zal bijvoorbeeld worden aangegeven wanneer een grote scheur in de muur is gekomen door waterschade, maar een afhankelijk afbladderend behang zal niet op papier komen. De cosmetische zaken zijn onderwerpen die tussen koper en verkoper kunnen worden besproken, maar hier staat een bouwtechnische expert los van. Tijdens de bouwtechnische keuring in Rotterdam is het doel om te voorkomen dat iemand een woning koopt waar achteraf blijkt dat het dak op instorten staat. Cosmetische onderdelen zijn daarnaast ook snel gerelateerd aan persoonlijke smaak.