Xento
Image default
Bedrijven

Familierecht

Ga je trouwen met de man of vrouw van je leven? Ga je samenwonen? Krijg je een kind? Of denk je er over na om te gaan scheiden? Dit zijn allemaal ingrijpende dingen die op je pad kunnen komen in het leven. Al deze dingen hebben te maken met familierecht. Familierecht is een onderdeel van het burgerlijk recht en het houdt zich bezig met allerlei zaken die te maken hebben met familiebetrekkingen. Als je te maken hebt met deze zaken is het wellicht fijn om op de hoogte te zijn van je rechten.

 

Wat houdt familierecht nu eigenlijk in? Het houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met familiebetrekkingen. Het familierecht is opgenomen in boek 1 van het Burgerlijk wetboek.
Eén van de meest voorkomende conflicten is de echtscheiding, veel mensen krijgen hier mee te maken. Scheidingsprocedures, ouderschapsplan, maar ook omgangsregelingen en alimentatie vallen hieronder.
Ook als je gaat samenwonen of trouwen heb je te maken met familierecht. Je moet nadenken over zaken zoals huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract. Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar het is toch goed om op papier te hebben staan wat je rechten zijn binnen het huwelijk. Verder heeft familierecht betrekking op dingen zoals naamswijzigingen, van jezelf of van je kinderen. Als je een kind krijgt, dan moet de vader het kind erkennen, maar ook als je een kind adopteert zijn er veel rechten waar je rekening mee moet houden.

 

Heb je met één van deze zaken te maken, dan is het goed om je te laten informeren en te laten adviseren door een advocatenbureau. Het wetboek is openbaar en je kunt er zelf doorheen gaan ploeteren, maar het zit zo ingewikkeld in elkaar dat je snel iets over het hoofd ziet. Het rechtssysteem is namelijk erg complex. Daarom is het fijn om iemand te raadplegen die er voor doorgeleerd heeft en er alles vanaf weet. Er zijn veel verschillende tarieven voor juridische ondersteuning, dus bekijk goed wat bij je past. Woon je in de buurt van Delft, kijk dan eens naar een advocaat familierecht delft of een advocaat rijswijk.

 

Bezoek de website voor meer info : https://www.ebhlegal.nl