Xento
Image default
Bedrijven

Eigenschappen van een top verpleegkundige

Werken in de zorg is niet altijd even makkelijk. Het is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Vaak is het werk van een verpleegkundige wel erg betekenisvol. Zo heb je een grote impact op het leven van anderen. Beschik jij over de onderstaande eigenschappen? Dan ben of word je een top verpleegkundige!

Fysiek uithoudingsvermogen

Het werk van een verpleegkundige kan zwaar zijn. Het is daarom belangrijk dat jouw conditie op peil is. Die 10.000 stappen op een dag haal je makkelijk! Ook het tillen van zware objecten of mensen behoort tot de taken van een verpleegkundige. Het voordeel is dan weer dat je na jouw werk niet meer hoeft te gaan zwoegen in een sportschool. Je beweegt al voldoende op je werk.

Emotioneel stabiel

Niet alleen op fysiek vlak kan het werk van een verpleegkundige zwaar zijn. Ook op emotioneel gebied is het geen makkelijke baan. Het is een erg stressvol beroep. Als verpleegkundige krijg je vaak te maken met lijden en de dood. De ene patiënt zal je meer aangrijpen dan de ander. Het is belangrijk dat je jouw werk niet te veel mee naar huis neemt.

Samenwerken

Goed kunnen samenwerken is bij vrijwel elk beroep van belang. Als verpleegkundige werk je vaak in een team. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken met jouw collega’s. Het werken in een team kan veel steun geven. Alle moeilijke situaties maken jullie ten slotte samen mee.

Flexibel

Flexibel zijn is een van de kerneigenschappen van een verpleegkundige. Spoedeisende situaties doen zich niet alleen voor tussen negen en vijf. Als verpleegkundige zul je vaak diensten moeten draaien. Ook het draaien van nachtdiensten valt hieronder. Werk van vandaag kan niet zomaar naar morgen worden verschoven. Als er iemand uitvalt zul je af en toe moeten invallen.

Vinetraining.nl

Communicatieve vaardigheden zijn voor een verpleegster ontzettend belangrijk. We hebben het dan niet alleen over de communicatieve vaardigheden naar de patiënten toe, maar ook over de communicatie met collega’s. Wanneer jouw dienst erop zit is het belangrijk dat je zorgt voor een goede overdracht van jouw patiënten. Kunnen jouw communicatie skills nog wat verbetering gebruiken? Dan kun je een opleiding volgen bij vinetraing.nl. Vinetraing.nl is een opleidingsinstituut voor verbindende communicatie. Zij leren je op een effectieve, krachtige en verbindende manier te communiceren. Daarnaast geeft vinetraing.nl ook workshops op het gebied van communicatie.