Xento
Image default
Bedrijven

Een VCA cursus volgen

Wanneer je een VCA certificaat nodig hebt, is het nodig om een VCA cursus te volgen. Wanneer je in het bezit bent van een VCA certificaat help je het bedrijf om veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid binnen het bedrijf te waarborgen. Wanneer je een VCA cursus volgt, heeft dat als doel het aantal ongevallen op de werkvloer te verminderen en te verkleinen. Vooral wanneer je werkzaam bent in een risicovolle sector is het aan te raden een VCA cursus te volgen. Ook vanuit het bedrijf kan het aanbevolen worden aan de medewerkers om een VCA cursus te volgen. Er wordt in een cursus onderscheid gemaakt tussen twee soorten VCA. Je hebt dan de VCA basis en de VCA vol.

 

Basis

Wanneer je een basis VCA cursus volgt, ga je leren over de basiskennis ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Bij het leveren van VCA-gecertificeerde bedrijven, moet het bedrijf kunnen aantonen dat medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat. De basis VCA cursus is dan heel handig om te hebben. Het behalen van deze cursus zorgt er niet alleen voor dat je je eigen veiligheid vergroot, maar ook die van je collega’s. De basis VCA cursus kun je ook online volgen wanneer dit gewenst is. In de cursus krijg je een aantal onderdelen. Zo bestaat de cursus uit de onderwerpen arbeidsomstandighedenwetgeving, risico’s en preventie, gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar en elektriciteit. Maar ook komen machines en gereedschappen, hijsen en tillen, werken op hoogte en persoonlijke beschermingsmiddelen aan bod.

 

Duur

Wanneer je eenmaal begint aan de VCA cursus duurt het ongeveer een dag voordat je deze hebt afgerond. Dit kan dus zoals net benoemd online, maar het kan ook op locatie. In een dag wordt er gezorgd dat je klaar bent voor het examen en ook slaagt tijdens het examen. Het behalen van je VCA basis cursus telt ook mee voor je nascholing. Dit in de vorm van code 95 uren.

https://eurotransportcollege.com/vca-cursus/