Xento
Image default
Bedrijven

Een stage lopen in Amsterdam

Je zit op het HBO of op de universiteit en binnenkort mag je dan eindelijk stagelopen. Je wil niet in de buurt blijven, maar je bent van plan om naar Amsterdam te gaan. In Amsterdam is er veel aanbod en je bent eraan toe om eens in een andere omgeving te leven en te wonen. Erg spannend allemaal, maar voordat dat zover is moet je natuurlijk wel al weten waar je gaat stagelopen. Een stage Amsterdam kan vaak moeilijk te vinden zijn dus begin vooral op tijd. In Amsterdam is dan misschien veel aanbod, maar ook zeker net zoveel concurrentie. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Lees dan verder.

 

Op zoek

Je gaat dus zoeken naar een stage Amsterdam. Om een passende stage te vinden is het allereerst handig om te weten in welke richting je zoekt. Natuurlijk zoek je iets in je eigen vakgebied, maar vaak zijn er ook nog wel specificaties in dat vakgebied aan te brengen. Ga dit dus eerst voor jezelf na. Als je hier uit bent kun je vervolgens echt je zoektocht beginnen. Ga kijken op Google en kijk ook op vacature websites. Vaak is het ook handig om een bericht te plaatsen op LinkedIn. Zo weet je netwerk dat je op zoek bent en krijg je misschien tips of vind je je stage zelfs wel via LinkedIn. Als je dit allemaal gedaan hebt kun je vervolgens ook nog verder kijken naar speciale stage platformen. Een platform waar je je voor zou kunnen aanmelden in bijvoorbeeld Fiks.

 

Platform

Fiks is dus een stage platform. Wanneer je je hebt aangemeld op Fiks word je persoonlijk geholpen met het vinden van je stage. Je kunt WhatsApp alerts instellen. Als je dit doet krijg je een appje wanneer er een vacature voor jouw vakgebied online komt. Zo kun je altijd als eerste kijken en reageren. Dit is handig, want het geeft je vaak een voorsprong ten opzichte van andere kandidaten. Heb je een vraag? Dan kun je Fiks ook gewoon terug WhatsAppen en heb je altijd snel een antwoord. Veel succes met het vinden van je stage in Amsterdam.

https://fiks.nl/stage/amsterdam/