Xento
Image default
Aanbiedingen

Wat voor type betonplaten zijn er allemaal?

Betonplaten worden steeds vaker gebruikt voor particulieren. Niet alleen in de industriële en agrarische sector komt beton goed van pas, maar ook voor tuinen, opritten en erven kunnen betonplaten de uitkomst bieden. Beton kan sfeerbepalend en bovenal erg praktisch zijn. Om de juiste keuze te maken voor een geschikte betonplaat, hebben we verschillende type betonplaten voor je op een ruimte gezet. Benieuwd? Lees dan verder. 

 

Gras betonplaten 

 

Deze betonplaten zijn ideaal als je houdt van een beetje groen. De betonplaten staan ook wel bekend als grastegels of -blokken. Door de gaten in de betonplaten laten ze graspollen door waardoor het een  prachtig natuurlijk uiterlijk krijgt. De SIMgras betonplaten laten water goed door waardoor je oprit, terras of erf goed intact blijft. Ook zijn de betonplaten zo stevig dat ze niet verzakken als er zware belasting op komt. Zorg ervoor dat de ondergrond gefreesd en geëgaliseerd is voordat de betonplaten worden gelegd. 

 

Gekleurde betonplaten

 

Gekleurde betonplaten kunnen je exterieur wel degelijk een beetje opvrolijken. Voor de gekleurde betonplaten wordt een kleurstof toegevoegd aan het betonmengsel, waarna de betonplaat een vaste en sterke kleur krijgt. De kleur blijft bovendien ook nog de gehele levensduur intact. Denk bijvoorbeeld aan de hippe taupe of antraciet kleuren, dit kan een mooie toevoeging zijn voor je terras of tuin. 

 

Antislip betonplaat

 

Deze betonplaat is de opvolger van de gebezemde of opgeruwde betonplaat. Deze betonplaat is verbeterd en voorkomt dat vuil en groene aanslag zich kan aanhechten. Door de 2mm noppenprofiel, die verdeeld is over de gehele betonplaat, wordt de aanhechting van vuil geminimaliseerd. Dit geeft een veilig gevoel als je als mens of dier op de betonplaat loopt. Het voordeel ten opzichte van de gebezemde variant is dat de antislip werking niet slijt na verloop van jaren. 

 

B keus betonplaten 

 

In de productie van betonplaten kan altijd het één en ander misgaan. Een foutje zit in een klein hoekje en daardoor kunnen er beschadigde betonplaten ontstaan. Om ook deze betonplaten nog een leven te gunnen, kun je deze B keus betonplaten kopen via marktplaats als je zoekt op ‘Simbeton’. Op deze manier voorkomen we verspilling en kun je toch nog genieten van de betonplaten. 

 

Betonplaten kopen 

 

Wil je betonplaten kopen? Bekijk dan eens het gehele aanbod aan de bovenstaande types bij Simbeton. Neem gerust contact op met één van de medewerkers of vraag een offerte aan. 

 

https://simbeton.nl/