Xento

jun 28 2017

Vervoer naar vakantiebestemming

De zomervakantie komt er weer voor veel mensen aan. Heerlijk even de boel de boel laten. Misschien wel de teugels wat laten vieren of juist de remmen helemaal los. Lekker een paar weken genieten van alles wat jij mooi vindt, waar je hart naar uit gaat. Lekker (uit)eten, genieten van zon, zee en strand. Wat cultuur snuiven. Misschien wel wat gezellige marktjes bezoeken of de mooiste bezienswaardigheden in die ultieme oude stad in je opnemen. Reizen is de grote schoonmaak voor je ziel. Door te reizen word je gelukkiger, krijg je meer inspiratie en creativiteit en raakt je geest volledig ontspannen. Lees meer in onze blog over Toerismetrends.

Vakantietijd

Vakantietijd is de tijd waar je na een jaar hard werken enorm naar kunt verlangen. Het hele jaar door vraag je ontzettend veel van jezelf. Je cijfert jezelf vaak helemaal weg. Maar in vakantietijd is dat even verleden tijd. Op vakantie voel je je vrij. Vrij om eindelijk te doen waar jij zin in hebt. Op het moment dat jij er zin in hebt.

Tijdens je vakantie heb je geen zin in zorgen. En al helemaal niet over het vervoer. Daarom geef ik je hier twee heel eenvoudige tips. Vervoer tips waar je niet snel over nadenkt als je je vakantie boekt. Of je moet het al aan den lijve ondervonden hebben zoals wij. Maar voor alle andere vakantievierders, twee heel bruikbare tips over vervoer op of naar je vakantiebestemming. Want niets zo belangrijk als in een zonnig en warm vakantieland op een relaxte en comfortabele manier van A naar B vervoerd te worden.

Tips vervoer op vakantie

Er zijn zoveel manieren om je van A naar B te (laten) verplaatsen tijdens je vakantie. Met de auto, het vliegtuig, de trein of per boot. Zelfs een combinatie van deze vier vervoersmiddelen is mogelijk. Veel mensen vinden het belangrijk om zo comfortabel mogelijk op hun vakantiebestemming aan te komen. Het liefst in combinatie met een goede prijs.

Ik herinner me nog heel goed onze eerste rondreis die mijn man en ik maakten. Een fantastische rondreis door Griekenland. Waarbij we vele oudheden en bezienswaardigheden zouden bezoeken in de eerste week van onze tweeweekse vakantie. Toen we eindelijk vermoeid en bloedheet op het vliegveld in Griekenland uitstapten, snakten we naar een frisse douche. We kwamen zo vanuit ons koude kikkerlandje in de verzengende hitte van een zomers Griekenland. Lange broek, lange mouwen, moe, dorst en honger. Geen tijd om wat versnaperingen te kopen, omdat op ons gewacht werd. We werden met een gezelschap met een busje zonder airco naar onze eerste bezienswaardigheid vervoerd. We wisten niet wat ons overkwam. Veel te moe, te warm, te hongerig en te dorstig konden we amper genieten van alle oudheden op die eerste dag. Het enige wat we voor ogen zagen was een groot koud glas steenkoud water en bier, een frisse douche en iets dat onze magen zou vullen. Zo fijn dat het vervoer zo naadloos geregeld was. Maar je vakantie doodmoe direct zo actief starten, was voor ons net iets teveel van het goede. Een dagje acclimatiseren en bijkomen van een vermoeiende reis was in onze ogen een betere planning geweest.

Onze eerste reis naar Turkije ging naar een All Inclusive resort, met onze twee kleine kinderen van toen 7 en 4 jaar oud. Het reizen met twee kleine kinderen is toch wat vermoeiender dan wanneer je zonder kleine kinderen reist. Maar wat keken we ernaar uit. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, bleek dat we nog zo’n 4 uur met een busje vervoerd gingen worden totdat we bij ons hotel zouden aankomen. Gelukkig hadden we wel van ons Griekenland avontuur geleerd. Door de laagjes kleding die we aanhadden, konden we met gemak de warmte van ons afgooien door wat uit te trekken. Maar bij het boeken van deze All Inclusive vakantie hadden we geen rekening gehouden met de extra  reistijd per busje vanaf het vliegveld tot aan ons hotel die bij de reis was inbegrepen. Dus ook daar hebben we van geleerd. Bij elke boeking houden we rekening met de ligging van onze vakantiebestemming ten opzichte van het vliegveld. Zodat we niet langer dan maximaal een uur vervoer nodig hebben.

Ik wens je alvast een heerlijke, relaxte en comfortabele reis naar je vakantiebestemming 2017 toe.

Bezoek de website voor meer info :

Written by