Xento

sep 2 2019

Duurzaam leven

Duurzaamheid wordt steeds meer besproken in het nieuws. Veel mensen beginnen in te zien hoe belangrijk het is om aan duurzaamheid te denken. De wereld heeft erg last van alle afvalstoffen en stralingen die we de lucht in sturen. De aarde warmt langzaam op, wat er voor zorgt dat de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Veel dieren kunnen hierdoor niet meer normaal leven en gaan dood. Deze opwarming is niet even in een jaartje op te lossen, maar gelukkig zijn er wel dingen die je thuis kan doen om het proces wat langzamer te laten gaan. Vooral als je op zoek bent naar een nieuw huis, of als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat.

Het helpt echt als je je steentje bijdraagt aan duurzaamheid. Veel mensen geloven dat als alleen zij zich beperken in hun co2 uitstoot, het geen verschil zal maken. Dit is echter niet het geval. Er zijn altijd meer mensen die hun uitstoot beperken en samen sta je sterk. Het helpt erg als je zuinig met energie omgaat. Doe het licht uit als je niet in de kamer bent en val niet in slaap voor de tv. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken. Hierdoor gebruik je weer minder aardgas. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen overgaat op een leven zonder aardgas. Dit kan door een warmtepomp in huis aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Als je in één keer van alles af wil zijn, is het een goed idee om een lucht water warmtepomp aan te schaffen.

Begin met recyclen. Het is verbazingwekkend hoeveel we met zijn allen weggooien elke dag. Veel hiervan is helemaal niet nodig. Soms kan iemand nog veel plezier hebben van iets waar jij niks meer aan hebt en soms kan je er zelf nog iets van maken.

Bezoek de website voor meer info : https://techneco.nl/

Written by