Xento
Image default
Beauty en verzorging

Waarom poetsen met een elektrische tandenborstel

Het antwoord hierop is heel eenvoudig. Met elektrisch poetsen verwijdert u veel beter de tandplak op uw tanden dan met een gewone handtandenborstel. Dit komt de mondhygiëne ten goede en zorgt voor een stralend gebit.
Er wordt door tandartsen vaak het advies gegeven om met een elektrische tandenborstel uw gebit te reinigen. En dat heeft een aantal redenen.

Poest op de juiste manier en lang genoeg

Uiteraard wil het niet zeggen dat als u met een handtandenborstel uw gebit reinigt dat dit niet goed is. Feit is echter dat er over het algemeen niet op de juiste manier en niet lang genoeg gepoetst wordt als er een gewone tandenborstel wordt gebruikt.

Door een elektrische tandenborstel te gebruiken kunt u dit probleem eenvoudig ondervangen. De kop van de elektrische tandenborstel kunt u preciezer op de tanden en kiezen plaatsen dan de handtandenborstel. Vergeet ook niet de overgang van de tand of kies naar het tandvlees niet mee te poetsen, want hier gaat nu juist de meeste tandplak zitten. Of u kiest voor een ronde borstelkop of voor een langwerpig exemplaar is een persoonlijke voorkeur. De ronde kop draait met ronde bewegingen over de tanden en de langwerpige variant gaat alleen heen en weer en bootst meer het handmatig poetsen na.

Doordat de elektrische borstel een kleine kop heeft, is het voor u ook makkelijker om overal bij te kunnen in de mond. Dit verhoogt de kans dat alle tandplak verwijderd wordt.

Ook zit er een timer ingebouwd die u waarschuwt wanneer u de 2 minuten poetsen heeft bereikt die een tandarts aanbeveelt die nodig zijn voor het goed schoon krijgen van uw gebit.

Poetst u te hard? Een elektrische tandenborstel biedt uitkomst

Behalve dat er over het algemeen niet lang genoeg gepoetst wordt als men een gewone tandenborstel gebruikt omdat die niet waarschuwt als de aanbevolen tijd verstreken is, heeft een elektrische tandenborstel nog een handigheidje. Als u te hard poetst, geeft de elektrische tandenborstel met behulp van de ingebouwde poetsdruksensor aan dat u te hardhandig bent. Te hard poetsen kan het tandvlees beschadigen wat na veelvuldig herhalen onomkeerbare schade kan geven.

Wat is de beste elektrische tandenborstel?

Het mag duidelijk zijn dat een elektrische tandenborstel vele voordelen heeft ten opzichte van de handtandenborstel. Maar welke borstel is nu de beste om aan te schaffen? Er is heel veel keus en ook de prijs kan ver uiteen lopen. Een duurder exemplaar wil niet zeggen dat deze ook altijd beter is.
Kijk eens op de website van Tandartswereld en ontdek het uiteenlopende aanbod. Er zit vast een geschikte elektrische tandenborstel voor u bij om uw gebit perfect mee schoon te houden.

https://www.tandartswereld.nl/product-categorie/elektrische-tandenborstels/