Xento
Image default
Beauty en verzorging

Rijstwater bevat alles wat haren nodig hebben, vooral voor krullen

Gefermenteerd rijstwater wordt al honderden jaren gebruikt door de Yao vrouwen in China. Hun haren zijn vol en hebben een natuurlijke diepe kleur die pas op late leeftijd grijs wordt. Na onderzoek is gebleken dat gefermenteerd rijstwater verschillende kenmerken heeft die helpen om je haar te herstellen in zijn natuurlijke pracht, of deze te behouden. Rice Up! Rijstwater is dit product gaan verkopen omdat ze de geweldige werking zagen, vooral voor krullen.

Directe voeding voor je hoofdhuid en haarzakjes

Jouw haren worden gevormd in haarzakjes. Daar worden voedingsstoffen uit je bloed door de haarwortel opgenomen en omgezet in prachtige krullen. Gefermenteerd rijstwater bevat allerlei B-vitaminen, aminozuren en mineralen die belangrijk zijn voor dit proces. Als deze voedingsstoffen in overvloed aanwezig zijn, dan kunnen je haren optimaal groeien. Het gebruik van rijstwater op je krullen en hoofdhuid draagt daardoor bij aan de groei van een volle bos levendig haar.

 

Proteïne helpt om schade aan je haar te herstellen

Haren hebben een eigen huidje dat bestaat uit haarschubben die net als dakpannen over elkaar heen liggen. Deze schubben worden gemaakt van proteïne en zorgen ervoor dat vuil buiten wordt gehouden, terwijl je haren wel water kunnen opnemen in hun poriën. Als je haar een hoog vochtgehalte kan vasthouden dan ziet het er veerkrachtig een glanzend uit. Rijstwater bevat een aantal aminozuren – oftewel proteïnes – die helpen om je haarschubben gezond te houden en/of te herstellen. Het effect van rijstwater is vooral bij krullen haar duidelijk zichtbaar.

Bestel online om binnen twee dagen je eigen rijstwater in huis te hebben

Als je meer wilt weten over de gezondheid van je haar en de wonderbaarlijke werking van gefermenteerd rijstwater voor krullen, dan kun je de website van Rice Up! Rijstwater bezoeken. Naast een hele hoop interessante informatie, kun je daar ook hun producten bestellen. Je kunt kiezen voor enkel rijstwater, of een combinatie met een essentiële olie die jouw krullen optimaal laat stralen.