Xento
Image default
Particuliere dienstverlening

3 verzekeringen om je inkomen als ondernemer veilig te stellen

Als ondernemer pluk je de vruchten van een succesvol bedrijf. Daar staat tegenover dat je meer risico loopt en je inkomen gevoeliger is voor bijvoorbeeld schommelingen in de economie. Je levert een stukje zekerheid in voor vrijheid en, als het goed gaat, meer inkomen. Toch zijn er manieren om ook als ondernemer meer inkomenszekerheid te krijgen. Daarom in dit artikel drie belangrijke verzekeringen waarmee je jouw inkomen als ondernemer veilig kunt stellen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er

Het grootste risico voor een ondernemer is de mogelijkheid verliezen om te werken. Een ongeluk, psychische trauma’s of andere zaken waardoor jij je werk niet meer uit kan oefenen, het kan altijd gebeuren. Waar je bij een werkgever vaak verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, ben je hier als ondernemer niet automatisch voor verzekerd. Daarom is het aan te raden om zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dit kan best prijzig zijn maar je krijgt er een hoop financiële rust voor terug!

Woonlastenverzekering

Een andere verzekering die je af kunt sluiten en die over het algemeen wat goedkoper is dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering is de woonlastenverzekering. Zoals de naam suggereert zijn je woonlasten gedekt wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Maar ook wanneer je werkloos raakt. Hier zijn vaak wel voorwaarden aan verbonden en een maximum periode.

Overlijdensrisicoverzekering voor als je er niet meer bent

Als laatste is het aan te raden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hiermee garandeer je een inkomen voor je nabestaanden mocht je onverwachts komen te overlijden. De kosten van een overlijdensrisicoverzekering zijn een stuk lager. Het is ook mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek te koppelen. In dat geval wordt het verzekerde bedrag gebruikt om de restschuld op de hypotheek af te lossen.

Je kunt een levensverzekering overigens altijd afkopen. Let dan wel goed of in de voorwaarden staat dat je het reeds betaalde bedrag terug kunt krijgen.