Xento
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over hairextensions

Hairextensions worden al jaren gebruikt voor het verlengen van het haar en om jezelf een nieuwe look te geven. Door de loop van de jaren zijn hairextensions alleen maar nog bekender geworden en nog verder ontwikkeld. Er zijn ondertussen allerlei verschillende soorten hairextension en technieken. In dit artikel gaan we je een aantal dingen vertellen die belangrijk zijn om te weten voordat je gaat beginnen aan hairextensions.

Human hair of synthetisch

Bij hairextensions kan je kiezen tussen synthetisch haar of 100% human hair. Human hair extensions kun je ook weer onderverdelen in verschillende soorten haar, namelijk Virgin Hair, Remy Hair en Non-Remy Hair. Synthetische extensions zijn gemaakt van kunststof vezels en zijn net als human hair extensions in allerlei verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Als de extensions alleen af en toe wilt dragen kun je het beste voor synthetische extensions gaan. Je kan alleen niet alles doen met synthetische extensions, je kunt ze bijvoorbeeld niet verven. Wel kan je de extension krullen en stijlen alleen dan wel tot een temperatuur van 160°C. Human extensions zijn aan te raden als je de extensions dagelijks wilt dragen, je ze wilt verven of als je de extensions met een hogere temperatuur wilt stijlen. Human hair extensions kunnen namelijk meer hebben en hierdoor gaan ze langer mee.

Voordelen

Gemiddeld groeit hoofdhaar tussen de 1 à 2 centimeter per maand, een lange bos haren krijgen kan dus best wat tijd kosten. Met extensions heb je no time prachtige lange haren. Je hebt ook allerlei verschillende kleuren en stijlen op het gebied van extensions. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld krullend haar, extensions biedt daar ook een oplossing voor. Sommige extensions zijn te hergebruiken, wat natuurlijk ook voordeliger is. Microring extensions zijn een voorbeeld van zulk soort extensions. Met een goede verzorging kunnen deze extensions tot wel drie keer hergebruikt worden, double drawn extensions kunnen met gemak zelfs langer dan een jaar worden gedragen met een goede verzorging.

Nadelen

Een nadeel van extensions kan de prijs zijn. Er zijn allerlei soorten extensions dus niet iedere soort extensions zijn even duur, maar kwalitatieve hairextensions kosten meestal best wat. Het plaatsen van extensions neemt ook wat risico´s met zich mee. Als het niet goed wordt gedaan kan er permanente schade optreden.