Xento
Image default
Aanbiedingen

Wijn trends voor 2022

Een lekker wijntje drinken, dat is echt genieten. Dat gaan we dit jaar ook zeker nog vaak doen, daarom nemen wij je in deze blog mee in de wijn trends en ontwikkelingen van 2022. Zo ben je weer helemaal op de hoogte, dus pak je wijnglas er maar bij en veel leesplezier!

 

Premium wijn, ook lekker thuis

Sinds een aantal jaar zijn wij als Nederlanders ons steeds bewuster over de hoeveelheid alcohol die wij consumeren. Hierdoor zijn we minder gaan drinken, maar wanneer we dat wel doen dan kiezen we graag voor goede kwaliteit. Ditzelfde geldt voor het drinken van wijn. Wijnliefhebbers gaan nu eerder voor kwaliteit dan voor kwantiteit en daarom wordt er vaker gekozen voor een echte kwaliteitswijn. Ook door de pandemie de afgelopen jaren is de wijnconsumptie gedaald, in de horeca en door de afname van toerisme. Wel hebben we een stijging gezien bij supermarkten en slijterijen. Daaraan zien we dat Nederland thuis zeker geniet van een heerlijk wijntje op zijn tijd. Een wijn die perfect past bij de hapjes die vanavond op tafel staan, zet de film maar vast aan!

 

Duurzame wijnen

Duurzaamheid is een trend die we dit jaar gewoon doorzetten. De veranderingen in het klimaat brengen allerlei uitdagingen met zich mee. Hierdoor moeten we onze dagelijkse processen aanpassen. Dit geldt ook in de wijnproductie. Er zijn steeds meer wijnboeren die kiezen voor biologische wijnbouw. Door de wijnbouw biodynamisch te maken, zal de grond nog jaren goed mee gaan. Bij de normale wijnbouw is dit nog maar de vraag. Slim en zuinig omgaan met de natuur is belangrijk, ook bij de productie van wijn. Daarnaast gaat kwaliteit ook hand in hand met duurzaamheid.

 

Lokale wijnen van lokale druiven

Als gevolg van de twee bovenstaande ontwikkelingen zullen wijnboeren ook beter gaan kijken naar welke druivenrassen zij verbouwen op hun wijngaarden. Ze kijken bewuster naar welke druiven het beste op hun grond groeit. Hierbij maken de boeren vaak gebruik van technieken die data analyses van de grond maken. Zo kunnen ze de grondeigenschappen koppelen aan de perfecte groeiomstandigheden van de verschillende druiven. Het is dan ook waarschijnlijk dat lokale druivenrassen hierdoor herontdekt gaan worden.

 

Wijnglazen van Disposable Direct

Ben je op zoek naar wegwerp wijnglazen voor je speciale evenement of feestje? Kijk dan eens bij Disposable Direct! In ons uitgebreide assortiment vind je disposables voor elke gelegenheid. Erg handig voor een feestje.

 

https://www.packagingdirect.nl/