Xento
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot lease zakelijk of privé?

Voor startende ondernemers en zzp’ers is het leasen van een Peugeot auto een uitstekende optie. Peugeots zijn betrouwbare auto’s met veel mogelijkheden en hebben ook een betaalbare prijs. Je kunt de kosten voor jouw auto spreiden en het bedrijfskapitaal beter beheren door te kiezen voor een leaseauto.

Een Peugeot leasen

De auto-industrie heeft een lange geschiedenis van het verstrekken van financiële lease en private lease aan zakelijke klanten. Het is één van de meest gebruikte methoden om zakelijke auto’s te financieren. Veel bedrijven kiezen ervoor om Peugeot-auto’s te leasen, omdat deze auto’s betrouwbare prestaties leveren, betaalbaar zijn en een goede waarde hebben. In dit artikel gaan we in op de voordelen van het leasen van Peugeot lease auto’s en of financial lease of private lease beter bij jouw situatie past.

Voordelen van financial leasen

Financieel leasen biedt vele voordelen voor zakelijke eigenaren. Allereerst is er het belangrijkste voordeel: zakelijke eigenaren kunnen een Peugeot auto leasen zonder in één keer de hele aanschafprijs te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijkse een vaste prijs voor een bepaalde periode. Hierdoor worden de kosten verdeeld en kun je als ondernemer het bedrijfskapitaal gebruiken voor andere doeleinden.

Een ander voordeel is dat financiële leasing een flexibele optie is. Zakelijke eigenaren kunnen kiezen uit verschillende leasingcontracten, waaronder korte-termijncontracten en lange-termijncontracten. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om de beste optie te kiezen die bij hun bedrijfsdoelen past.

Ten derde is het belangrijk om te vermelden dat financial lease fiscale voordelen biedt. Vaak worden de leasingbetalingen als een zakelijke uitgave beschouwd, waardoor zakelijke eigenaren in staat zijn om de aftrekposten te gebruiken. Het belangrijkste hieraan is dat de Belastingdienst de financiering voor de auto ziet als een zakelijke investering. Hierdoor mag je veel investeringsaftrek toepassen.

Financial lease biedt de vrijheid dat je onbeperkte kilometers kan rijden. Dat is fijn voor ondernemers die vaak op weg zijn, maar ook voor ondernemers die de auto voor privédoeleinden gebruiken en graag op vakantie gaat. Dit kan allemaal zonder extra kosten met Peugeot lease zakelijk via FinancialLease.nl

Ten slotte biedt financial leasing een zekerheid. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over het verlies van waarde van de auto omdat ze het voertuig na afloop van het contract kunnen inruilen tegen een nieuw leasecontract, of de auto naar eigen inzicht kunnen verkopen of ‘oprijden’.

Voordelen van private leasen

Private lease is een vorm van leasen waarbij een particulier een auto voor een vastgesteld aantal maanden huurt. Net als bij financial lease betaal je een maandelijkse vergoeding voor de auto, alleen is het voordeel van private lease dat het onderhoud, de verzekeringen en de wegenbelasting vaak al zijn inbegrepen.

Een tweede voordeel is dat je bij private lease de auto aan het einde van het leasecontract gewoon kunt teruggeven, zonder de verplichting om de auto te kopen.

Het grootste nadeel van private lease is dat dit niet een leasevorm is voor ondernemers. Het zit hem al in de naam: privé leasen is gericht op particulieren. Je kan dus geen aanspraak doen op fiscale aftrekposten, je bent beperkt tot een bepaald aantal kilometers én je betaalt elke maand voor onderhoud ook al maak je daar geen gebruik van.

Beginnen met leasen

Als je geïnteresseerd bent in het leasen van een Peugeot auto, is de volgende stap om te weten hoe je kunt beginnen. De eerste stap is om een ​​financial leasemaatschappij te vinden die gespecialiseerd is in het leasen van voertuigen voor de zakelijke markt. Zodra je een leasemaatschappij hebt gevonden, kun je een aanvraag voor het voertuig indienen. Zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, nemen de lease experts de vervolgstappen met je door om het contract in orde te maken. Zo maak je vaak binnen twee dagen al een proefrit.

Vervolgens zal de leasemaatschappij een leasingovereenkomst sturen waarin alle informatie over het voertuig, de duur van het contract en de betalingsvoorwaarden wordt vermeld. Nadat alle voorwaarden zijn geaccepteerd, kunt u de auto leasen. Bij Peugeot lease bij FinancialLease.nl rijd je vaak al binnen een week in jouw nieuwe zakenauto.

Conclusie

Leasen van een Peugeot auto is een uitstekende optie voor zakelijke eigenaren. Door financiële leasing te gebruiken, kunnen bedrijven kosten besparen, flexibiliteit ervaren, fiscale voordelen genieten en zekerheid hebben. Als je interesse hebt in het leasen van een Peugeot auto, volg dan de bovenstaande stappen om te beginnen.