Xento
Image default
Auto's en Motoren

Alles wat u moet weten over remblokken

De remblokken van uw auto zijn een essentieel onderdeel van het remsysteem. Ze zijn verantwoordelijk voor het tot stilstand brengen van de auto door druk uit te oefenen op de remschijven. Daarom is het belangrijk dat u uw remblokken en remschijven regelmatig controleert en ze vervangt wanneer dat nodig is. In dit blogartikel bespreken we alles wat u moet weten over de remblokken van uw auto!

Veel gestelde vragen over remblokken

Hoe weet ik wanneer mijn remblokken aan vervanging toe zijn?

De beste manier om te weten of uw remblokken aan vervanging toe zijn, is door de dikte ervan te controleren. Dit kunt u doen met behulp van een remblokjes meter. De aanbevolen dikte voor remblokken ligt meestal tussen 0,65 en 1 cm. Als uw remblokken dunner zijn dan dit, moeten ze worden vervangen.

Hoe vaak moet ik mijn remblokken vervangen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw remblokken om de 40.000 km of om de twee jaar te vervangen, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Dit kan echter variëren, afhankelijk van het merk en model van uw auto en hoe vaak u ermee rijdt 

Wat zijn de tekenen dat mijn remmen een onderhoudsbeurt nodig hebben?

Als u auto meer tijd nodig heeft om te stoppen dan normaal of u hoort een knarsend geluid bij het remmen is het tijd om uw auto in te leveren voor een onderhoudsbeurt, en te checken of de remblokken vervangen moeten worden.

Hoe vervang je je remblokken

Door regelmatig uw remblokken te vervangen, kunt u ervoor zorgen dat het remsysteem van uw auto goed en veilig functioneert. Bovendien zal een regelmatige vervanging de levensduur van uw remschijven en andere gerelateerde onderdelen helpen verlengen. Het vervangen van uw remblokken geeft u ook gemoedsrust omdat u weet dat u met veilige remmen rijdt.

Het vervangen van uw remblokken is een relatief eenvoudig proces en kan met het juiste gereedschap thuis worden gedaan. Dit zijn de stappen voor het vervangen van u remblokken;

  • Koop nieuwe remblokken die bij u auto passen.

  • Zoek de remblokken van uw auto. Ze bevinden zich meestal in de buurt van de wielkuip.

  • Verwijder de oude remblokken door ze eraf te wrikken met een schroevendraaier of ander gereedschap. Zorg ervoor dat u de remschijf hierbij niet beschadigt.

  • Installeer de nieuwe remblokken door ze stevig op hun plaats te drukken tot ze vastklikken.

  • Bevestig de remklauw opnieuw en draai de bouten vast met een sleutel.

  • Maak een proefrit met uw auto om er zeker van te zijn dat hij goed remt.