Xento
Image default
Auto

Rittenregistratie aan de hand van auto tracker voorkomt bijtelling in 2023

Rittenregistratie voor de Belastingdienst

Rittenregistratie is een belangrijk onderdeel van de vervoersbranche. Het is een systeem waarbij de vervoerder of wagenparkbeheerder bijhoudt waar en wanneer een voertuig zich bevindt. Dit kan worden gedaan door middel van een papieren logboek, maar tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van elektronische rittenregistratie. Deze registratie is belangrijk om de verantwoordelijkheid van de chauffeur te kunnen aantonen en om de kosten van vervoer in kaart te brengen.

De autotracker

Een autotracker is een apparaat dat kan worden gemonteerd in een voertuig om de locatie te volgen en te registreren. Dit apparaat maakt gebruik van GPS-technologie en kan worden gekoppeld aan een smartphone of computer. Hierdoor is het mogelijk om in real-time te zien waar een voertuig zich bevindt en welke route het heeft afgelegd. Dit kan zowel voor particulieren als voor bedrijven handig zijn, bijvoorbeeld om de snelheid en het gebruik van een wagenpark te monitoren.

Let op. Bijtelling 2023

Bijtelling in 2023 zal een belangrijk onderwerp zijn voor veel bedrijven en particulieren die een auto gebruiken voor hun werk. Vanaf 2023 zal de bijtelling voor elektrische auto’s worden verlaagd ten opzichte van de bijtelling voor benzine- en dieselauto’s. Dit betekent dat er een grotere financiële voordeel zal zijn voor bedrijven en particulieren die kiezen voor een elektrische auto in plaats van een auto op benzine of diesel. Hierdoor zal er waarschijnlijk een grotere vraag ontstaan naar elektrische auto’s en zullen steeds meer bedrijven en particulieren overstappen op elektrisch vervoer.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/