Xento
Image default
Auto

Leasen, weet waar je over praat

Krijg je te maken met het leasen van een bedrijfsauto, dan kom je met allerlei begrippen in aanraking waar je voorheen het bestaan niet van kende. Het is wel belangrijk om je even in deze begrippen te verdiepen, want anders ontstaat er een situatie met een klok en een klepel waar niemand iets aan heeft. Wees gerust, het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Na het lezen van dit artikel weet jij waarom een lessee voor private lease kiest en wat de rol van de lessor is bij Full Operational lease.

Als je een contract afsluit met een leasemaatschappij, word jij officieel de lessee van het betreffende voertuig genoemd. De leasemaatschappij, degene die het voertuig aanbiedt, heet de lessor. Dat is alvast makkelijker praten. De lessee heeft een aantal opties bij het leasen van een bedrijfsauto. De meest bekende optie is de Operational lease: het leasen van een nieuwe bedrijfsauto waarbij de auto van de lessor is en blijft. Er wordt hierbij ook nog onderscheid gemaakt tussen Full Operational lease en Netto Operational lease. Bij de eerste vorm neemt de lessor alle administratieve zaken op zich: verzekering, brandstof et cetera. Bij de andere vorm kies je ervoor om bepaalde zaken zelf te regelen.

De tweede leaseoptie is de Financial lease: bij deze constructie is de bedrijfsauto na afloop van de afgesproken periode afbetaald en daarmee na afloop van het leasen eigendom van de lessee. Optie 3 is de bijzondere Sale and Lease Back constructie. Hierbij wordt het object waar het om gaat verkocht en weer terug geleaset. Leasen werd altijd geassocieerd met het bedrijfsleven, maar Private lease is steeds meer in opkomst. Dit is een leasevorm speciaal voor particulieren. Er zijn voor de liefhebber nog andere interessante begrippen te vinden, maar wil je als leek een bedrijfsauto leasen, dan ken je nu in ieder geval de meest belangrijke termen.

Bezoek de website voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl