Xento
Image default
Alarmsysteem

Alarmmelders binnen de industrie

Alarmmelders worden gebruikt in meerdere sectoren: industrie, koeling en nog veel meer. Maar hoe worden de alarmmelders ingezet in deze sectoren? Dat wordt uitgelegd in dit artikel, daarnaast wordt er ingegaan op een aantal specifieke producten: het technisch alarm en het SMS alarm.

Alarmmelders in de maakindustrie

Met een alarmmelder in de maakindustrie bewaakt u uw productieproces. In deze sector worden van grondstoffen producten gemaakt. Hiervoor worden productiestraten gebruikt. Deze productiestraten worden vaak continu draaiende gehouden door middel van techniek.

Een storing binnen de productiestraat kan fataal zijn. Zo kan er honderdduizenden euro’s schade aan productverlies zijn of kan er zelfs onherstelbare milieuschade plaatsvinden. Zo kan een SMS alarm helpen. Deze zal tijdens een uitval direct alarm slaan bij de storingsmonteur via een SMS. Zo kan er direct actie ondernomen worden, zodat de schade beperkt blijft. Het SMS alarm zal ook alarm slaan tijdens een brandmelding en is op afstand te bedienen via je smartphone.

Alarmmelders in koelinstallaties

Helaas komt het regelmatig voor dat de deur van de koelkast of vriezer per ongeluk open blijft staan ​​of dat een stroomstoring onopgemerkt blijft. Het resultaat zijn aanzienlijke verliezen omdat de opgeslagen goederen niet meer bruikbaar zijn. Storingen dienen direct te worden gemeld aan de storingsmonteur. Zo kan het zijn dat de minimale of maximale temperatuur van de koelinstallatie overschreden wordt. Of kan er spanningsuitval plaatsvinden, waardoor alles binnen de koelinstallatie ontdooit.

Met een technisch alarm wordt de storingsmonteur direct ingelicht tijdens een storing of uitval van technische processen. De melding wordt doorgegeven via een SMS naar de smartphone van de monteur. Ook wordt op het bedrijf zelf alarm geslagen, dit uit zich via een zoemer en flitslicht. Zo zullen de aanwezigen ook gelijk op de hoogte zijn van het noodgeval.

Conclusie

Als u uw productieprocessen binnen de maakindustrie of koelinstallaties wilt beveiligen, dan is een technisch of SMS alarm de oplossing voor u!