Xento
Image default
Aanbiedingen

Veel gestelde vragen over rieten daken

Iedereen heeft natuurlijk een dak boven zijn of haar hoofd nodig. In dit geval bedoelen we dat op een hele letterlijke manier. Wanneer je een huis laat bouwen, kun je zelf kiezen wat voor soort dak je erop wil hebben. Allerlei verschillende daken hebben verschillende voordelen en nadelen. Mocht je een rieten dak overwegen voor op je huis, lees dan dit artikel, want hierin worden de meest gestelde vragen over rieten daken besproken.

Wat kost een rieten dak?

Veel mensen denken dat een rieten dak heel duur is. Waarschijnlijk komt dit door de luxueuze uitstraling en vanwege het feit dat rieten daken vaak op grote, dure huizen zitten. Het klopt inderdaad dat een rieten dak prijziger is dan simpele dakpannen. Toch valt het verschil in prijs wel mee. Dat komt omdat rieten daken lang meegaan, als je ze goed onderhoudt. De kosten die je hebt zijn de aanschafkosten, de kosten voor het plaatsen en de kosten voor het onderhoud van het rieten dak. Een prijs is daarom niet zo makkelijk te noemen, want het bestaat uit verschillende kosten en is ook voornamelijk afhankelijk van het aantal vierkante meters dat het dak moet worden.

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Zoals ik eerder al noemde, gaat een rieten dak lang mee. Meestal rond de 25 tot 35 jaar. Daarna is het dak niet meteen onbruikbaar, maar wordt het misschien tijd om na te denken over renovatie of onderhoud. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de levensduur van een rieten dak, zoals hoeveel zon er gemiddeld op het dak staat, hoe de lucht in de omgeving is, hoe steil de helling van het dak is en hoe goed het dak wordt onderhouden.

Wat moet er aan onderhoud worden gedaan?

Het beste is om het dak elk jaar door een rietdekker te laten bekijken. Er wordt dan gekeken naar eventuele schade en wat daaraan gedaan kan worden. Ook worden mossen, algen en ander vuil verwijderd.

Bezoek de website voor meer info : https://www.rietwerk.nl/