Xento
Image default
Aanbiedingen

Helemaal zen met een waterkoeler op werk of thuis

Ook al valt de waterkoeler niet meer weg te denken uit kantoortuinen en de showroom van de autodealer, de waterkoeler wordt nog maar sinds de jaren ’90 in Nederland gebruikt en is over komen waaien uit Amerika, waar het ding een interessante geschiedenis heeft.

Ook al is schoon drinkwater voor ons een luxe en vanzelfsprekendheid, vroeger was dat anders. Aan het begin van de vorige eeuw werd het eerste fonteintje uitgevonden, waardoor mensen in een gebouw toegang hadden tot ‘vers’ water. Echter kon dit water niet gekoeld worden, waardoor het vaak vervuild raakte bij hoge temperaturen. En zo werden de allereerste waterkoelers uitgevonden. Deze dingen waren echter log en onhandig, omdat het water gekoeld werd met grote blokken ijs. Nu werd het water wel koel gehouden, maar er waren nog steeds veel problemen met besmet water.

En zo kwam iemand op het briljante idee om grote flessen schoon water op een koeler te zetten, en de moderne watercooler werd geboren. Inmiddels zijn er ook waterkoelers die je direct op het leidingwater aan kunt sluiten, waardoor je niet hoeft te slepen met volle en lege flessen water. Handiger én goedkoper, want voor leidingwater betaal je minder dan voor grote flessen bronwater.

Bezoek de website voor meer info : http://www.aqualight.nl/NL/79/waterkoelers.html