Xento
Image default
Zorg

Handige tips voor kinderen met ADHD

In Nederland zijn er een hoop kinderen die last hebben van ADHD of een andere concentratiestoornis. Voor hen kan het lastig zijn om lang stil te zitten of geconcentreerd aan het werk te zijn op school. Niet alleen voor kinderen zelf, maar ook voor de ouders kan niet moeilijk zijn. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die wij op een rijtje hebben gezet voor kinderen met ADHD. Hopelijk kunnen deze tips jou en je kind helpen om je beter te kunnen concentreren en goed aan het werk te kunnen gaan.

Regels en regelmaat

Voor kinderen met ADHD is het ontzettend belangrijk om regels en regelmaat te hebben. Sprekers altijd duidelijke regels met je kind af en zorgen dat er een vast ritme door de dag heen is. Bijvoorbeeld een vaste avond in ochtend ritueel. Dit zou jou en je kind helpen omdat jullie beiden weten waar we aan toe zijn. Natuurlijk is het soms mogelijk om hiervan af te wijken als de basis maar goed is.

Gebruik maken van hulpmiddelen

Ook is het verstandig om gebruik te maken van speciale hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een therapeutisch hulpmiddelen zoals de tafel kan helpen om een kind beter te laten concentreren. Dit geldt ook voor het wiebelkussen, hierdoor zou je kind zich automatisch beter kunnen concentreren en langer stil kunnen zitten. Dit is bijvoorbeeld erg handig tijdens het maken van huiswerk.

De omgang met je kind

Iets anders wat ontzettend belangrijk is, is de omgang met je kind. Sommige kinderen met ADHD, vinden het bijvoorbeeld erg lastig als je tegen ze schreeuwt of heel boos wordt. Bedenk dus goed hoe je het beste met je kind om kunt gaan. Als ouder weet je dit als geen ander dus hou altijd rekening met het gevoel van je kind. Dit is niet alleen fijner voor je kind maar ook voor jezelf. Het zal de dagelijkse gang van flink bevorderen.