Xento
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarmee helpt personeelsadvies?

Personeelsadvies is iets waar veel behoefte aan is, maar weinig vraag, dit is vreemd, niet? Het is namelijk zo dat veel bedrijven moeite hebben met bepaalde vraagstukken die ze denken zelf te kunnen oplossen, in sommige gevallen lukt dit natuurlijk, maar meestal is er toch een externe partij, zoals Simpra, nodig die de organisatie personeelsadvies geeft. Het gaat hier vooral om personeelszaken, dit kun je natuurlijk wel opnemen uit de naam, personeelsadvies gaat niet over strategische keuzes van de organisatie. Je moet bij personeelsadvies dus denken aan vraagstukken over langdurige ziektes van werknemers, teams die hun doelen niet behalen of conflicten tussen manager en werknemers, alles in deze trend.

Hoe werkt personeelsadvies?

Het verschilt per organisatie hoe Simpra te werk gaat als er personeelsadvies gegeven gaat worden bij een bedrijf. Bij een groot bedrijf gaat er bijvoorbeeld een veel groter onderzoek vooraf aan het advies dan bij een midden- of klein bedrijf. In ieder geval wordt bij personeelsadvies een groot deel van de organisatie betrokken, het probleem wordt eerst besproken door degene die de contactpersoon is van Simpra. Zodra dit helder is gaat Simpra het gesprek aan met de werknemers, vaak is dit operationeel niveau om te kijken waar de kern van het probleem nu echt plaatsvindt. Dit gebeurt allemaal heel objectief, nog niet direct vanuit de gedachte om het probleem op te lossen, eerst moet gekeken worden wat het daadwerkelijke probleem nu echt is. Op basis hiervan kan uiteindelijk personeelsadvies gegeven worden. De kracht van Simpra zit het vooral in het draagvlak creëren binnen het bedrijf voor het gegeven personeelsadvies, hierom ontstaat er weinig weerstand en is het niet moeilijk om het advies te implementeren. 

Meer weten?

Als u meer wilt weten over personeelsadvies dan moet u de website van Simpra bezoeken, hier staat veel informatie over wat de voordelen precies zijn en in hoeverre het relevant is voor uw organisatie. Natuurlijk wordt dit nader besproken tijdens het intakegesprek, dit is in alle gevallen de eerste stap van het proces als er naar personeelsadvies gevraagd wordt. Simpra heeft al jarenlang ervaring en heeft organisaties van uiteenlopende groottes geholpen met veel problemen.

Bezoek de website voor meer info :