Xento
Image default
Zakelijk

Zo tover je een duf kantoor om naar de ‘place to be’

Een kantoor is niet meer alleen een plek waar je naartoe gaat om te werken. Het is ook een plek waar je in contact komt met je collega’s, ideeën bedenkt en uitwerkt, bezoekers ontvangt, successen viert en de week afsluit. Je brengt er soms meer tijd door dan thuis. Een inspirerende werkplek die tegelijk rust geeft, maakt je een stuk productiever. Zo’n omgeving creëren, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en/of veel te kosten. Het kan al met wat simpele aanpassingen.

Licht houdt je scherp

Daglicht is erg belangrijk voor ons natuurlijke ritme. Fijn dus als je kantoorruimte al voorzien is van veel ramen. Valt de raampartij tegen? Zorg hoe dan ook voor goede verlichting rond de werkplek(ken). Gebruik zo min mogelijk tl-verlichting, maar investeer in volspectrum daglichtlampen die het licht van buiten zo natuurlijk mogelijk nabootsen. Met een paar sfeervolle lampen die warme verlichting geven, ziet je werkomgeving er meteen een stuk aantrekkelijker uit.

Comfortabele en mooie kantoormeubelen

Meubels zijn heel bepalend voor de look & feel van een (werk)ruimte. Stem deze zo goed mogelijk af op wat je wil uitstralen en bespaar niet op comfort. Heeft een ruimte bijvoorbeeld weinig lichtinval? Kies dan, naast de juiste verlichting, voor kantoormeubelen in lichte kleuren om de ruimte optisch lichter te maken.

Groen doet goed

Planten op de werkvloer zorgen voor meer productiviteit en creativiteit. Ze verminderen stress en verhogen de concentratie. Er bestaan luchtzuiverende planten die voor extra zuurstof zorgen en daarmee het binnenklimaat verbeteren. Nu hoef je je kantoor niet direct in een oerwoud te veranderen, maar met 1 luchtzuiverende plant per persoon voeg je genoeg zuurstof toe om iedereen scherp te houden. 

Laat je bedrijfscultuur zien!

Wil je in een oogopslag laten zien waar jouw organisatie voor staat? Maak dan een wand vrij voor een sfeerimpressie van o.a. bedrijfsuitjes, trainingsdagen, feestmomenten etc. Er bestaat speciale printer inkt waarmee je foto’s in hoge kwaliteit zelf kunt afdrukken. Het geeft meteen een persoonlijk tintje wanneer collega’s vrij zijn om hier zelf een bijdrage aan te leveren. 

Een goed gesprek zit in een leuk hoekje

Maak optimaal gebruik van de ruimte en kijk of het lukt om zithoeken te creëren waar mensen inspiratie kunnen opdoen, overleggen, bellen en/of een (koffie)pauze kunnen houden. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • werken met thema’s en er een soort huiskamer(s) van maken;
  • de identiteit van je merk terug laten komen in de aankleding;
  • kiezen voor open ruimtes of glazen cabines waar mensen kunnen focussen;
  • allerlei zitmogelijkheden creëren en de ruimte interactief maken.

Clean desk, clean spirit

Eén blik op je bureau is genoeg om te bepalen of je overweldigd wordt door alles wat erop staat of ligt. Presteer jij juist optimaal in je eigen uitdragerij? Dat kan natuurlijk. Maar misschien merk je wel dat een opgeruimde werkplek veel meer rust geeft en voor minder afleiding zorgt. Zet waar mogelijk een aantal (lade)kastjes neer om klein spul zoals pennen, scharen en een plakbandrol, nietmachine etc. in op te bergen. Zet een luchtzuiverende plant op het kastje, en door! 

Om een kantoorruimte in te richten, hoef je niet allerlei webshops af te speuren. Bij een webshop voor kantoorartikelen zoals 123inkt kun je zowel je meubels als je printbenodigdheden, verlichting en andere kantoorbenodigdheden in één keer aanschaffen.