Xento
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een printer?

De zoektocht naar een nieuwe printer kan voor particulieren én voor ondernemers die bedrijfsmatig op zoek zijn naar goede printers best een uitdaging zijn. Tegenwoordig is het aantal aanbieders van printers, zowel op internet als in fysieke elektronicawinkels, namelijk erg uitgebreid. Bekijk het aanbod kleurenprinters A3 op deze site maar eens!

Je ziet door het grote aanbod als consument door de bomen al snel het bos niet meer. Dit artikel helpt je om de juiste beslissing te maken, door aandacht te besteden aan waar je op moet letten als je een of meer nieuwe printers wilt kopen.

Welke functionaliteiten zijn gewenst?

Stel bij het zoeken naar een andere printer eerst voor jezelf vast welke functies de beoogde printer moet hebben. Zoek je een kleurenprinter omdat je in kleur wilt afdrukken? Bekijk het aanbod kleurenprinters A3 en verras je over de vele merken en typen kleurenprinters die vandaag de dag beschikbaar zijn. Is kleur niet belangrijk, dan kun je natuurlijk voor een voordelige zwart-witprinter gaan. Naast zwart-wit of kleur moet je ook bepalen of je een printer wilt die als extra een kopieerfunctie en/of een ingebouwde scanner heeft. Veel geïnteresseerden kiezen tegenwoordig voor multifunctionele printers, die kunnen printen, kopiëren en scannen. Dan ben je namelijk meteen klaar!

Ga je voor een laserprinter of een inktjetprinter?

Laserprinters hebben als voordeel dat ze razendsnel kunne printen. Dit is vooral handig op kantoor, als jij je collega’s geregeld printjes nodig hebben. Anders dan inkjetprinters niet met inkt, maar met verfpoeder. Over het algemeen zijn inkjetprinters voordeliger in de aanschaf dan laserprinters. Ook zijn de prints van inkjets vaak kwalitatief scherp en goed en doen ze niet onder voor laserprinter. Maar printers die inkt gebruiken printen dus wel langzamer dan laserprinters.

Wil je dubbelzijdig of enkelzijdig printen?

De meeste printers kunnen tegenwoordig dubbelzijdig printen, maar niet allemaal. Wil je duurzaam en milieubewust te werk gaan, dan is een dubbelzijdige printer een absolute must. Hiermee bespaar je namelijk tot 50 procent aan papier. Printers met de functie van dubbelzijdig printen zijn uiteraard wel duurder dan printers die dit niet kunnen. Maar door de lagere papierkosten bespaar je flink!

Bepaal voor jezelf een prijsrange

Stel ten slotte van tevoren een maximumprijs vast voor je nieuwe printer(s). Je weet dan precies in welke prijscategorie je moet zoeken. Bekijk het aanbod kleurenprinters A3 voor een indruk van de prijsstelling van hedendaagse kleurenprinters!