Xento
Image default
Zakelijk

Tips voor een fijne werkplek

Om een productieve werkdag te kunnen hebben, is het belangrijk een fijne werkplek te hebben. De inrichting van je werkplek kan echter vaak als lastig worden ervaren. Welke spullen heb je nu echt nodig en welke spullen zijn overbodig en zorgen juist voor troep? Welke kleuren staan mooi op een werkplek? In deze blog lees je waar je op moet letten wanneer je een werkplek wilt gaan inrichten.

Licht

Zorg dat je allereerst genoeg daglicht krijgt in je kantoorruimte. Hoe meer daglicht er is, hoe fijner dit zal werken. In een donkere ruimte wordt je concentratie al snel minder. Ook zorgt een donkere ruimte ervoor dat je sneller je inspiratie verliest of vastloopt in een probleem of je eigen gedachtes. Een lichte ruimte zorgt juist voor energie. Daardoor kom je sneller tot nieuwe inzichten. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om in het gehele kantoor op elke plek voldoende daglicht te hebben. Maar verlichting is wel belangrijk. Kies daarom voor verlichting die efficiënt is, maar daarnaast ook mooi is. Voor niemand is het namelijk prettig om onder TL-balken te werken.

Werkhouding

Werken doe je het best op een bureaustoel waar je goed op zit en die daarnaast ook goed is voor je houding. Een goede bureaustoel is dus heel belangrijk voor in je kantoor. Stoelen zijn er in alle soorten en maten. Wanneer je veel tijd van de dag besteedt op een stoel, is het zaak te kiezen voor een goede versie: niet alleen voor het zitcomfort, maar ook om lichamelijke klachten te helpen voorkomen. Ook zijn er verschillende bureaus, zoals een sta-bureau of een hoekbureau.

Werkplek

Verder is het van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Het is een tip om af en toe voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op een vergaderlocatie in Amsterdam. Een nieuwe omgeving zorgt weer voor nieuwe ideeën.