Xento
Image default
Zakelijk

Papier nodig op kantoor. Denk ook eens aan gekleurd papier of plotterpapier

Als je denkt aan papier op kantoor, dan denk je waarschijnlijk aan standaard wit papier. Maar wist je dat er nog veel meer opties zijn? In deze blogpost gaan we het hebben over gekleurd papier en plotterpapier. We bespreken waarom je deze opties zou willen overwegen en waar je op moet letten bij het kiezen van deze papiersoorten.

Waarom gekleurd papier?

Maak indruk met kleur

Als je een belangrijk document presenteert, dan wil je dat het opvalt. Gekleurd papier kan daarbij helpen. Het valt op tussen de stapels wit papier en trekt de aandacht van de lezer. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld een flyer of uitnodiging wilt maken.

Organiseer met kleur

Gekleurd papier kan ook handig zijn om te gebruiken bij het organiseren van documenten. Door verschillende kleuren te gebruiken voor verschillende soorten documenten, kun je snel zien waar je naar op zoek bent. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je veel verschillende klanten hebt en hun documenten gescheiden wilt houden.

Duurzaamheid

Naast het feit dat gekleurd printpapier functioneel is, is het ook nog eens duurzaam. Het wordt namelijk gemaakt van gerecyclede vezels en is daarmee beter voor het milieu dan standaard wit papier.

Waar moet je op letten bij gekleurd papier?

Kwaliteit

Bij gekleurd papier is het belangrijk om op de kwaliteit te letten. Het kan namelijk voorkomen dat de inkt minder goed hecht op het papier of dat het papier sneller scheurt. Let daarom op de dikte en kwaliteit van het papier bij het kiezen van een geschikte variant.

Compatibiliteit

Als je het gekleurde papier wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een printer of kopieerapparaat, dan is het belangrijk om te kijken of het papier geschikt is voor deze apparaten. Niet al het gekleurde papier is namelijk geschikt om te gebruiken in deze apparaten.

Waarom plotterpapier?

Groot formaat

Plotterpapier is een speciale papiersoort die gebruikt wordt in plotters. Dit zijn printers die gebruikt worden om grote prints te maken, bijvoorbeeld voor bouwtekeningen of posters. Het papier heeft dan ook vaak een groot formaat.

Duurzaamheid

Net als gekleurd papier is ook plotterpapier duurzaam. Het wordt namelijk gemaakt van gerecyclede vezels en is daarmee beter voor het milieu dan standaard wit papier.

Scherpe prints

Door het grote formaat van het papier kunnen er scherpe prints gemaakt worden met veel details. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een bouwtekening maakt.

Waar moet je op letten bij plotterpapier?

Dikte

Het is belangrijk om op de dikte van het papier te letten bij het kiezen van plotterpapier. Als het papier te dun is, kan het sneller scheuren of vouwen tijdens het printen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de gewenste dikte van het papier voor jouw specifieke doeleinden.

Coating

Sommige soorten plotterpapier zijn voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat de inkt beter hecht en dat de kleuren er helderder uitzien. Dit kan vooral handig zijn als je afbeeldingen of kleurrijke ontwerpen wilt printen.

Compatibiliteit

Net als bij gekleurd papier is het belangrijk om te kijken of het plotterpapier geschikt is voor jouw printer of plotter. Niet alle soorten papier zijn namelijk geschikt voor alle apparaten. Let daarom op de compatibiliteit van het papier met jouw printer of plotter.

Conclusie

Als je op zoek bent naar papier voor op kantoor, dan zijn er meer opties dan alleen standaard wit papier. Gekleurd papier kan helpen om op te vallen en om documenten te organiseren, terwijl plotterpapier geschikt is voor het maken van grote prints met veel details. Het is belangrijk om op de kwaliteit, dikte en compatibiliteit van het papier te letten bij het maken van je keuze.