Xento

okt 1 2015

OR training

 

De ondernemingsraad is het hart van elke organisatie. Zijn leden horen dicht bij de werknemers te staan en te luisteren naar alles wat er in de organisatie gebeurd. Een belangrijke taak die uiterst zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Soms is dit voor de leden van de raad nog wel eens lastig. Niet altijd zijn deze er op getraind om deze verantwoordelijkheid te dragen. Om  de functie goed te kunnen vervullen is dit natuurlijk wel noodzakelijk. Een ondernemingsraad zonder daadkracht kan niks betekenen voor de organisatie. Een OR training kan uw ondernemingsraad helpen bij het maken van de juiste keuzes en het handelen op de juiste manier. Met een simpele OR training kan de efficiëntie van uw ondernemingsraad sterk verbeterd worden!  

 

Onderdelen OR training

Een OR training kan bestaan uit veel verschillende onderdelen. In de eerste plaats is er natuurlijk de communicatie met de werknemers, of de achterban. Ook worden de leden getraind om een luisterend oor te kunnen zijn binnen de organisatie. Ze krijgen hiervoor training in de psychologie en de organisatiekunde. Timemanagement, effectief vergaderen, en onderhandelen zijn enkele andere attributen die binnen een ondernemingsraad ontzettend van pas kunnen komen. Een training die bestaat uit een of meerdere van deze elementen zal uw ondernemingsraad dus versterken. Hiernaast zijn ook empathie, conflicthantering, en argumenteren belangrijke elementen die vaak bij trainingen aan bod komen.  

 

Gezonde en loyale werknemers

Met een goede ondernemingsraad voelen werknemers zich beter op hun plek. Wanneer de belangen van het personeel goed worden vertegenwoordigd zijn deze gemotiveerder aan het werk binnen de organisatie. Ziekteverzuim neemt af en de loyaliteit van de werknemers neemt toe. Kortom: een OR training heeft alleen maar voordelen. Wacht niet te lang en zorg er vandaag nog voor dat uw ondernemingsraad klaar is voor de toekomst door ze kennis te laten maken met een goede dosis kennis en nieuwe vaardigheden!

Bezoek de website voor meer info : http://www.academy4-or.nl/or-trainingen/

Written by