Xento
Image default
Zakelijk

De voordelen van payrolling

Het uitbesteden van payrollactiviteiten kan kleine bedrijven een aantrekkelijk en waardevol alternatief bieden voor het intern beheren van de payroll. Uitbesteding van de salarisadministratie verlicht de tijd die medewerkers besteden aan het berekenen van de salarisadministratie, het bepalen van de fiscale verplichtingen, het voorbereiden van controles en het verstrekken van managementrapportages. Payrollbedrijven kunnen diensten aanbieden zoals geautomatiseerde handtekeningen, enveloppenvulling en directe storting van cheques. Daarnaast zijn er diensten zoals pensioenplannen waarmee werknemers automatisch een inhouding op hun salaris kunnen krijgen.

Verantwoording
De fiscale regelgeving verandert voortdurend, waardoor fouten steeds vaker voorkomen. Payroll-bedrijven kunnen diensten aanbieden om staats- en loonheffingen voor uw bedrijf in te dienen. Dit vermindert het probleem van het kennen van de laatste belastingwetgeving, indieningstermijnen, stortingsvereisten, belastingtabellen, overheidsformulieren of de versie van de loonlijstsoftware.

Fiscale expertise
Volgens de Belastingdienst betaalt 40 procent van de kleine bedrijven jaarlijks boetes voor te late of onjuiste aangiften en betalingen. Om dit te voorkomen, bieden veel salarisaanbieders een fiscale garantie, zodat klanten geen boetes krijgen omdat de aanbieders de verantwoordelijkheid nemen voor eventuele boetes die kunnen voorkomen. Deze kostenbesparingen kunnen sterk helpen bij het rechtvaardigen van de uitbesteding van payroll-diensten. Houd er echter rekening mee dat, hoewel het payrollbedrijf de verantwoordelijkheid voor boetes op zich kan nemen, u wel getroffen kunt worden door rentewijzigingen.

Productiviteit
Door gebruik te maken van de expertise van een payrollbedrijf kan het tijdrovende proces van het beheren van de payroll door uw medewerkers worden verlicht. Uitbesteding hiervan geeft uw personeel meer tijd en ruimte om belangrijkere activiteiten met toegevoegde waarde en inkomstengenererende activiteiten uit te voeren. Payroll is voor kleine bedrijven een van de belangrijkste dingen om uit te besteden. Omdat payroll management een tijdrovende activiteit is, kan het wegnemen van deze last uw medewerkers in staat stellen zich te concentreren op meer productieve werkzaamheden binnen hun expertisegebied.

Financiële rapportage
Loonbedrijven kunnen rapporten aanbieden zoals samenvattingen van salarisafrekeningen, salarisadministratie per afdeling, urenstaten, onkosten en een groot aantal andere rapporten.

Meer weten over payroll Nederland? Kijk eens bij payrollkaart.nl.

https://payrollkaart.nl/