Xento
Image default
Woningen

Verhuizen met Oomen Verhuizers in Haarlem

Minimalistisch verhuizen

Tegenwoordig hebben velen van ons een hoop spullen. Zolang als dat marketing zijn werk blijft doet blijven wij alsmaar meer spullen kopen. Soms gebruiken we de spullen die we kopen niet eens en blijft het nieuw in de kast liggen. Wanneer er niet meer naar wordt omgekeken belandt het op een stoffige zolder naast de kerstversiering of in de garage bij de kampeeruitrusting en de tuin set.  

Tot dat het tijd is om te verhuizen wordt er gehamsterd en denkt men niet na over de rommel die aangeschaft en bewaard wordt. Maar als de dag van de verhuizing opeens voor de deur staat schiet de stress er in. De hoeveelheid spullen waar niemand eerst naar omkeek moet opeens uitgezocht en verhuisd worden. Misschien is dat het moment dat je besluit minimalistisch te gaan leven. Een verhuisbedrijf Haarlem kan daarvoor de eerste stap in de goede richting zijn. Het vereenvoudigen van je verhuizing maakt deel uit van de reis en Oomen Verhuizers helpt je daar graag bij. Als je bereid bent om je perspectief te verbreden door je inboedel te verkleinen, kan verhuizen een kans zijn voor een nieuwe start. Dé uitgelegen kans om rommel op te ruimen en afstand te doen van je verzameldrang. Daarbij draag je bij aan de circulaire economie wanneer je jouw spullen naar de plaatselijke kringloop brengt. Wij geven je graag wat tips mee voor een minimalistische en stress loze verhuizing. 

Bezit heeft soms een emotionele lading. Maak daarom onderscheid in waardevolle spullen en rommel voordat je in een drastische bui besluit om alles naar de afvalcontainer te brengen. Sta bij dit proces ook eens stil bij de tijd, die elk product dat je bewaard, in beslag neemt. Dit is handig om eens na te gaan wanneer je moeilijk afscheid kan nemen van spullen. Bedenk dat alles wat je bewaart moet worden afgestoft en worden onderhouden, wat een aanslag kan zijn op je leven. Als je beseft hoe je spullen je tijd opslokken en voor ergernissen kunnen zorgen, wordt het gemakkelijker om gedag te zeggen. Tot slot raden we aan om eerst te beginnen met de gemakkelijke spullen en vooral geen spullen te bewaren vanuit schuldgevoel of verplichting. Die lelijke planten pot van je schoonmoeder heeft lang genoeg onder het stof gestaan en verdient een waardige nieuwe eigenaar. Een verhuizing is hiervoor het beste excuus.  

https://oomenverhuizers.nl/verhuisbedrijf/noord-holland/haarlem/