Xento
Image default
Woningen

Verhuisdozen van Verhuisdozen.store kopen

Verhuisdozen hergebruiken

Zit jouw verhuisklus er op en ben je klaar met verhuisdozen bestellen, dan zit je nu waarschijnlijk met een hoop dozen die voorlopig niet gebruikt gaan worden. Wij krijgen vaak de vraag hoe je verhuisdozen het best kan ontmantelen en weg kan gooien maar men is zich er niet van bewust dat tweedehands dozen geld op leveren of een tweede kans kunnen krijgen. Heb jij rondslingerende dozen en weet je er geen raad mee? Lees dan deze blog. 

Allereerst is karton prijzig, zeker in tijden van oorlog en crisis. Veel mensen zijn zich hiervan bewust en weten dat verhuismateriaal een rib uit hun lijf kan kosten en een grote uitgavepost is bij het verhuizen. Veel mensen gaan eerst te rade bij familie of vrienden en nemen verhuisdozen in bruikleen. Indien de dozen niet gevonden worden in het netwerk, wordt Marktplaats geraadpleegd. Dit levert een win-win situatie op want jij wilt zo snel mogelijk van je dozen af en kopers kunnen zo goedkoop hun verhuisdozen scoren. 

Een andere optie is om dozen te recyclen. Wanneer je verhuisdozen recyclet, wordt het oude karton omgezet in nieuwe dozen. Op deze manier wordt de schade aan het milieu beperkt. Het recyclen verbruikt namelijk veel minder energie dan het produceren van nieuwe dozen, vermindert uitstoot van zwaveldioxide en verbruikt veel minder grondstoffen. Doorloop de volgende stappen indien jij je dozen gaat recyclen:

Plet je verhuisdozen

Opbergen van kartonnen verhuisdozen gaat een stuk makkelijker wanneer ze plat zijn. Maak de dozen leeg, scheur het tape er af en druk de dozen plat. Sommige luxe verhuisdozen beschikken over autolock en zijn makkelijk in en uit te vouwen. Als er viezigheid op de doos zit scheur je dit er af voordat je ze weg brengt. Dozen in slechte staat kunnen geweigerd worden door het recyclingcentrum. 

Houd de dozen droog

Totdat je dozen worden weggebracht of worden opgehaald is het noodzakelijk om ze droog te stallen. Vochtige dozen zijn moeilijk recyclebaar.

Als je de dozen eenmaal hebt platgemaakt, zet ze dan niet zomaar buiten voor de ophaaldag. Dit kan ertoe leiden dat ze vochtig worden en moeilijker te recyclen zijn. Bewaar ze in plaats daarvan binnen totdat ze worden gerecycled. Verdiep je tot slot in de regels van het centrum zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

https://verhuisdozen.store/