Xento
Image default
Woningen

Nieuwe binnendeuren nodig?

Wanneer je een nieuwe binnendeur nodig hebt, staan je een aantal belangrijk te nemen beslissingen te wachten. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe lang en breed jouw nieuwe deur moet zijn. Ook moet achterhaald worden op welke manier de huidige deur bevestigd is in het kozijn, zodat de nieuwe deur makkelijk op dezelfde manier kan worden vastgemaakt.

En waar kun je het beste je nieuwe binnendeuren vandaan halen? Op al deze vragen volgt hieronder meer uitleg, zodat je snel en eenvoudig een goede keuze kunt maken voor de perfecte deur voor jouw ruimte.

Welk type deur heb je nodig?

Allereest is het noodzaak de binnendeur die in het kozijn heeft gezeten, nauwkeurig op te meten. Het opmeten van deuren is echt millimeterwerk. Wanneer de nieuwe deur een beetje afwijkt van de oude deur, bestaat de kans dat de binnendeur niet meer past.

Je kunt er overigens ook voor kiezen om de binnenkant van het kozijn nauwkeurig op te meten. Bepaal ook nog op welke manier de deur in het kozijn hangt. Je hebt namelijk stompe deuren en opdekdeuren. Stompe deuren zijn deuren die in het kozijn vallen en opdekdeuren zijn deuren die met een profiel op het kozijn vallen.

Bij de bouwmarkt of specialist?

Waar je een deur het beste vandaan kunt halen, is afhankelijk van het beschikbare budget. Heb je een groot budget? Laat dan voor een unieke binnendeur de deur op maat maken bij een specialist. Dat kost wel wat meer, maar is vaak erg mooi en van kwalitatief goed materiaal gemaakt.

Heb je eerder een beperkt budget dan kan je steeds kiezen uit het ruime aanbod Thys deuren. Deze Thys deuren kan je online bestellen en hebben een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

 

Ook is dit een prima oplossing wanneer je een deur nodig hebt die een afwijkende maat heeft. Heb je een krapper budget? Kijk dan of één van de bouwmarkten een leuke aanbieding heeft. Ook kun je ervoor kiezen een goedkopere schilderdeur te kopen en deze zelf af te werken.

 

Bezoek de website voor meer info :