Xento
Image default
Woningen

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Als je erover denkt om zonnepanelen aan te schaffen, vraag je waarschijnlijk af: Is de zonne-energie kosteneffectief? Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Zal zonne-energie genoeg elektriciteit opwekken om mijn huis van stroom te voorzien? Wie maakt de beste zonnepanelen? Kortom vragen waar wij vanuit Zonnepanelen Varsseveld regelmatig mee te maken krijgen.

Maar eerst is het belangrijk om te onderzoeken of zonnepanelen voor uw huis zinvol zijn. Hier zijn enkele belangrijke vragen die we aan iedereen stellen die geïnteresseerd is in het kopen of leasen van een zonne-energiesysteem om ervoor te zorgen dat hun huis het meest geschikt is voor het maken van stroom met zonnepanelen.

1. Hoeveel bedraagt uw energierekening?

Weten hoeveel u betaalt voor energie is de eerste stap in de beoordeling of uw huis een goede kandidaat is voor zonne-energie. De belangrijkste vraag is, zal het u geld besparen? In sommige gebieden is elektriciteit zeer goedkoop. Voor de meeste huiseigenaren is de elektriciteitsrekening een gevreesde maandelijkse uitgave. De algemene regel is dat zonne-energie het meest zinvol is voor iemand met een maandelijkse elektriciteitsrekening van minstens 75 Euro. Waarom? Omdat zonne-energie de energie van het nutsbedrijf vervangt door zonne-energie, en we willen dat onze klanten die investering terugverdienen door minder voor die energie te betalen. Een energierekening van 75 Euro is de drempel waarop residentiële zonne-energieklanten een besparing op zonne-energie zullen zien. Er zijn verschillende manieren om op zonne-energie over te gaan, afhankelijk van de behoeften en doelstellingen van een klant.

Het algemene idee is om minder te betalen dan u momenteel betaalt, uw elektriciteitstarief vast te zetten en geld te besparen door uw eigen schone energie ter plaatse op te wekken.

2. Wat voor soort dak heb je?

Zonnepanelen werken het beste met sterke, duurzame dakbedekkingsmaterialen, zoals composiet of asfaltsteen, betonnen dakpannen of staand naadmetaal. Voor dakbedekkingsmaterialen zoals houts en leisteenpannen, of voor daken van klei met mortel of composietmetaal/steen gecoat staal, kunt u nog steeds op zonne-energie gaan, maar u zou een zonne-professional willen kiezen die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op die soorten daken.

3. Hoeveel zonlicht krijgt uw dak?

Om te zien of uw huis een goede kandidaat is voor zonne-energie, probeer dan een zonnepaneel geschiktheidscontrole uit. Maak vervolgens een afspraak voor een zonne-adviesgesprek met een expert die uw huis bezoekt om de oriëntatie (zonnepanelen op het zuiden vangen meer energie op), de hoek van het dak en de schaduw van de bomen te inspecteren om te zien of uw dak voldoende zonlicht krijgt om aan de energiebehoefte van uw gezin te voldoen.

https://ribbers-solarworks.nl/zonnepanelen