Xento
Image default
Woningen

Hoe maak je je huis meer luxe met een budget

Vaak willen mensen een andere look aan hun huis geven. Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Één van de bekende huisstijl is een luxe stijl. Vaak is het wel zo dat een luxe stijl erg duur kan zijn. Je wilt liever niet teveel uitgeven en je wilt je graag houden aan een budget. Natuurlijk is dit mogelijk, maar dan is de vraag aanwezig hoe dat precies moet. Er zijn genoeg dingen die je kan doen om je huis luxer te maken zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. In deze blogs worden er een aantal tips gegeven over hoe je je huis luxer kan stijlen. 

Hobbies 

Wellicht heb je een verzameling en/of een hobby waarbij je het eindresultaat kan laten zien. Gebruik dan ook je verzameling en/of hobby om je huis je stylen. Plaatst wat objecten van je verzameling op een tafel of lage kast om het object te tonen. Op deze manier voeg je stijl en persoonlijkheid toe aan je huis. Plaats niet te veel objecten, om ervoor te zorgen dat het niet chaotisch wordt. Zo kan je gemakkelijk naar je verzameling kijken en ervan genieten. Je kan dan ook eens in de zoveel tijd de objecten verwisselen voor iets anders. Zo houd je het fris. 

Wellicht schilder je veel en wil je dit tentoonstellen. Dit kan natuurlijk ook in je huis. Hang het schilderij op een lege muur om zo je schilderij te tentoonstellen. Plaats het schilderij niet op een plek waar al wat dingen aan de muur hangen. Anders wordt dit ook erg chaotisch en dat is iets wat je wilt voorkomen. 

Ramen

Een aantal ramen inbouwen kan misschien niet in je budget liggen, maar het is de oplossing om je huis zo luxe mogelijk te maken. Het is erg luxe om veel licht in je huis te laten komen. Veel licht in je huis zorgt voor een illusie dat het groter is. Het geeft dan ook meer rust in je huis. Zorg er wel voor dat je de juiste ramen neemt, omdat het anders ontzettend warm wordt in het huis. Ook moet je voor de ramen gordijnen kopen. Natuurlijk is dit niet verplicht, maar met gordijnen heb je wel meer privacy. 

Licht

Ook kan je een luxe en open sfeer creëren door meer lampen op te hangen of neer te zetten die voor meer licht zorgen. Ook met meer licht lijkt de ruimte groter, wat wellicht ook voor een rustigere sfeer zorgt. Je kan zelf bepalen wat voor een soort licht je koopt en wat welke kleur de lamp moet zijn. Ook kan je bepalen welke kleur het licht uit de lamp is. Je kan het dus zo gek maken als dat je wilt. Als je het luxe wilt houden dan wordt er geadviseerd om een witte, zwarte of neutrale kleur van lamp te kopen. 

Accessoires

Wat je ook kan doen is het plaatsen van decorstukken. Wellicht heb je al lang een beeld op het oog, dan is het nu de perfecte timing om deze te kopen om in de ruimte te plaatsen. Grote beelden zorgen voor een luxe sfeer, omdat ze persoonlijkheid toevoegen aan het huis. Ook hierbij kan je kiezen voor elke accessoire, als het maar niet te druk wordt in de kamer. Je kan ook kiezen voor planten. Dit zijn goede accessoires en een mooie toevoeging. Als je geen tijd hebt om voor de plant te zorgen dan kan je altijd voor een cactusplant kiezen. Ontdek het aanbod van Rolan Meubels.

 

https://rolanmeubels.nl/