Xento
Image default
Woningen

Een tak door de ruit! Op zoek naar een goede glaszetter

Een tak door de ruit! Op zoek naar een goede glaszetter

Waar moet je op letten?

Je hebt nu direct een glaszetter nodig en het liefst een met verstand van zaken. Natuurlijk is het belangrijk dat de glaszetter snel werkt en dat slechtbereikbare plekken op het kozijn netjes in de grondverf worden gezet. Toch is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat dit gebeurt. Een goede glaszetter levert prima werk af en denkt met je mee. Waar moet je op letten?

Juiste keuze glasisolatie

Er zijn veel verschillende vormen van glasisolatie. Een ervaren glaszetter weet welke er het meest geschikt zijn voor de toepassing in jouw woning of bedrijf. Zijn de kozijnen geschikt voor zwaar glas? Zijn er specifieke eigenschappen waarop gelet moet worden? Welke vorm van glasisolatie past in het beschikbare budget?

Ventilatie en isolatiewaarde

In veel Nederlandse woningen is de ventilatie niet op orde. De glaszetter kent slimme oplossingen tegen een druk omgevingsgeluid en zorgt voor meer dan voldoende ventilatie. Heeft de glaszetter duidelijk verstand van isolatietechnieken? Kan deze eventueel isolerende kozijnen leveren? Meet de glaszetter de spouwdiepte van elk raam afzonderlijk, zodat de maximale isolatiewaarde in de woning of het bedrijfspand wordt bereikt?

Laat geen troep achter

Een verantwoorde glaszetter zal niet willen dat de troep van zijn klus ergens in de omgeving terechtkomt. De glaszetter zal alle overblijfselen van de demontage mee willen nemen. Dat staat wel zo netjes.

Ook als er bijvoorbeeld sprake is van oude zonwering, dan moet er vooraf worden afgesproken wat daarmee gebeurt. Bespreek ook vooraf wat er moet gebeuren als er bij het verwijderen van de zonwering schade ontstaat.

Goede voorlichting

Je krijgt goede voorlichting over de garantie en het onderhoud en dan vooral daar waar het draait om de kozijnen. De glaszetter zal ook vooraf nog even duidelijk tegen je zeggen dat de kozijnen bij het monteren van het nieuwe glas opnieuw moeten worden geverfd.

Volledig gespecificeerde offerte

Zorg dat je vooraf een volledig gespecificeerde offerte ontvangt. Veel glaszetters weigeren een uitgebreide offerte op te maken, maar de details op papier heb je nodig om het geleverde werk van de glaszetter te kunnen controleren.

Bezoek de website van de GlaszetterDirect voor glaszetters in de buurt van Den Haag en Haarlem

Bezoek de website voor meer info : https://glaszetterdirect.nl