Xento
Image default
Woning en Tuin

Zo houd je je jacuzzi schoon

Het goed onderhouden en schoonmaken van een spa of jacuzzi is belangrijker dan veel eigenaren van bubbelbaden zich beseffen. Zonder goed onderhoud en schoonmaakwerk wordt niet alleen het water troebel en vies, maar neemt ook het Stroomverbruik toe, omdat je jacuzzi minder efficiënt gaat werken bij onvoldoende schoonmaakbeurten. Maar hoe kun je je jacuzzi slim en effectief schoonmaken, om te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoger stroomverbruik van een Jacuzzi van Elite Wellness en altijd over een jacuzzi beschikt die lekker fris en schoon is? De vier stappen hieronder helpen je om je spa goed te reinigen!

Zorg geregeld voor volledig schoon water

Een van de meest basale aandachtspunten bij het schoonhouden van jacuzzi’s is het geregeld én volledig verversen van het badwater. Dit dien je minstens eens in de drie tot vier maanden te doen. Wanneer je je jacuzzi gebruikt, komt er namelijk allerlei vuil, zoals huidcellen, vet, smeer en bladafval in je jacuzzi terecht. Maar ook bij minder intensief gebruik wordt het water kwalitatief minder. Staand water gaat dan muf ruiken.

Maak de filtercartridge wekelijks een keer schoon

De filter van je jacuzzi moet minimaal eens per week goed gereinigd worden. Gebruik een filter reinigingsmiddel en een filterkam om de filter geheel schoon te maken. Zo voorkom je dat de filter minder goed gaat werken en zo beperk je ook het stroomverbruik. Verder dien je om de twee of drie maanden de filter van je jacuzzi te vervangen door een nieuwe.

Spoel jezelf grondig schoon als je in de jacuzzi gaat

Wanneer je plannen hebt om je jacuzzi in te duiken, douche je dan van tevoren goed. Zo voorkom je dat er een lichaamsvetten, huisrestjes en dergelijke in het badwater terechtkomen. Spoel ook je zwemkleding goed uit voordat je gebruikmaakt van je jacuzzi. Vaak zitten hier nog allerlei wasmiddelresten in. Natuurlijk kun je ook gewoon bloot de jacuzzi ingaan.

Maak zo nu en dan de leidingen schoon

Wat veel mensen vergeten is om periodiek de leidingen van je jacuzzi goed schoon te maken. Dit kun je doen met een speciaal jacuzzi cleaner. Het beste moment om je leidingen te reinigen, is als je het water vervangt.