Xento
Image default
Woning en Tuin

Zo gaan je meubels langer mee

Er zijn verschillende redenen om zuinig te zijn op je meubels. In de eerste plaats zijn ze vrij kostbaar en waarschijnlijk is je portemonnee niet zo goed gevuld dat je om de paar maanden nieuwe meubels kunt aanschaffen. Tegelijkertijd kies je meubels zorgvuldig uit, want ze bepalen de uitstraling van je interieur. Het zou dus zonde zijn om binnen no time weer op zoek te moeten naar nieuwe meubels die net zo perfect bij je huis passen. Wij geven je enkele manieren waarop je je meubels kunt beschermen tegen slijtage.

1.voorkomen is beter dan genezen

Als eerste kun je ervoor zorgen dat je meubels überhaupt niet beschadigd raken. Grote boosdoeners zijn vaak schoenen, grover materialen en jawel… huisdieren. Dus voor het geval je het nog niet deed: schoenen van de bank en stoelen. Zit je het liefst in kleermakerszit op een stoel met stoelovertrek of languit op de bank? Trek dan eerst je schoenen uit. Nagels van honden en katten kunnen ook lelijke krassen achterlaten op een leren bank. Reserveer voor hen een apart plekje in je woonkamer. Kruipen ze toch graag bij je? Leg dan een kussen op de bank of pak ze meteen op schoot.

2. Goed onderhouden

Sommige materialen hebben regelmatig onderhoud nodig, met name meubels van leer of hout. Lederen meubels moet je jaarlijks invetten. Een optie is ook om uw bank van tevoren te laten impregneren. Hierbij komt er een beschermend laagje op de stof, waardoor vuiltjes zich niet aan de vezels van de bank kunnen hechten.

3. Je meubels beschermen

Wil je zuinig zijn op je bank, of wil je de oneffenheden bedekken? Dat kan natuurlijk ook. Tegenwoordig kun je dat doen met een leuke stoelovertrek of een leuke deken. Rugleuningen kun je ook beschermen door vrolijke kussens te gebruiken.

https://bankhoesdiscounter.nl/collections/stoelhoezen