Xento
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe woning?

Bij het kopen van een andere woning zijn er diverse aandachtspunten waar je als koper goed op moet letten. Of je nu kiest voor het zelf organiseren van de aankoop of een specialist inhuurt, belangrijk is om goed op te letten zodat je geen miskoop doet. In dit artikel geven we je tips van woning experts, die je helpen bij het bepalen of de koopwoning die je in het vizier hebt wel goed geprijsd is en geen verborgen gebreken heeft.

Schakel een aankoopmakelaar in om de koop professioneel te laten verlopen

Het verstandigste wat je kunt doen als je een nieuw huis gaat kopen, is gebruikmaken van de diensten van een ervaren aankoopmakelaar. Professionele aankoopmakelaars, bijvoorbeeld van Bagro Vastgoed Huurwoningen Dinteloord, weten bij bezichtigingen precies waar ze op moet letten (waar de ‘verborgen’ gebreken zitten), kunnen eventueel een bouwkundig rapport opvragen en zijn natuurlijk ook de aangewezen personen om te onderhandelen over de koopsom van panden. uiteraard is de dienstverlening van een aankoopmakelaar niet gratis. Maar deze experts betalen zich uiteindelijk vaak dubbel en dwars terug door de goede adviezen die ze geven.

Maak van tevoren een lijstje met eisen en wensen

Mensen die op zoek gaan naar een nieuwe woning, doen er verstandig aan om van tevoren een lijstje met (minimale) eisen op te stellen. Let erop dat je huis minimaal geschikt is om de dingen die je in je woning graag doet, ook in je nieuwe huis uit te kunnen voeren. Verder: houd je aan je eisenlijstje en schuif deze minimale wensen niet aan de kant!

Neem niet te snel een besluit

Een valkuil waar veel woningkopers intrappen, is dat ze te snel de knoop doorhakken als ze een leuke woning hebben gezien. Vaak verkeer je tijdens bezichtigingen in een soort euforische staat en zie de kleine of zelfs grote gebreken en minpunten van het pand over het hoofd. Zorg er daarom voor dat je bij interesse minimaal twee keer de woning gaat bezichtigen. Bereid het tweede bezoek goed voor en vraag de verkopende partij alles wat je wilt weten of waar onduidelijkheid over bestaat. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en de juiste beslissing qua huis maakt!