Xento

jun 6 2017

Trends op het gebied van wonen

Trends op het gebied van wonen kunnen constant veranderen. Vaak zijn er ieder jaar wel nieuwe trends op het gebied van wonen. Deze ziet u vaak terug in woonwinkels en bijvoorbeeld tijdschriften. Ook op de websitewww.woningblogs.nl vindt u meer informatie. 

Effectief maar gezellig wonen

Bij de huidige trends op het gebied van wonen ziet u veel dat het interieur wel moderner wordt en praktischer ingericht, maar dat dit niet hoeft te betekenen dat het niet gezellig kan zijn. Zo’n soort interieur kan gecreëerd worden door het meubilair vrij eenvoudig en modern te houden, maar kleurrijke en warme accessoires toe te voegen. Denk hierbij aan muren met lichte tinten en strakke meubels, met bijvoorbeeld grote kussens met patroontjes.

De verschillende stijlen in wonen hebben natuurlijk vaak ook een bepaalde naam, en komen vaak ook ergens vandaan. Zo heb je bijvoorbeeld het Deense Hygge: Dit is het perfecte voorbeeld van een hedendaags interieur. Namelijk een vrij simpele stijl in de soort meubels, maar met de nodige accessoires die het geheel knus maken. Een woonstijl die ook nog erg in is op het moment, is de bohemian stijl. Ook bij deze trend zijn het vooral de accessoires die het interieur compleet maken.

 

Natuur is een veel terugkerende factor op het gebied van wonen. Houten meubelen zijn tijdloos en kunnen eigenlijk in bijna ieder soort interieur. Maar wat ook veel terug te zien is in de huidige woontrends zijn planten. In een interieur van deze tijd zijn planten een erg belangrijk accessoire. Vooral cactussen en planten met grote bladeren zijn erg geliefd op dit moment. Voorbeelden hiervan zijn de pannenkoekplant of de aloë vera plant. Planten kunnen ook zorgen voor rust in een interieur, omdat de zuurstof die ze produceren stress kan verminderen.

Alles te weten komen over wonen?

Wanneer u inspiratie wilt opdoen op het gebied van wonen, dan kunt u natuurlijk altijd een website hierover bezoeken, of er een tijdschrift over lezen. Als u het belangrijk vindt om echt een goed beeld te krijgen van de uitstraling van een bepaald interieur voordat u een beslissing maakt, zou u bijvoorbeeld ook een beurs kunnen bezoeken. Hier staan vaak verschillende bedrijven en experts op het gebied van wonen die u tips kunnen geven.

Bezoek de website voor meer info :

Written by