Xento
Image default
Woning en Tuin

Hoe plaats je een Ikea keuken?

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea heeft honderden verschillende keukens. Je kunt voor relatief weinig geld een keuken kopen. Niet vreemd dus, dat veel mensen deze woonwinkel verkiezen boven de gespecialiseerde keukenwinkels. Maar, hoe plaats je een Ikea keuken?  

 

Ikea heeft momenteel 13 vestigingen verspreid door heel Nederland. Het Zweedse woonwarenhuis staat bekend als ‘de koning van het bouwpakket’. Bijna alles wat je bij Ikea koopt, moet je zelf in elkaar zetten. Ook de keukens die Ikea verkoopt, worden als bouwpakket geleverd.

Plaatsen van een ikea keuken

Een Ikea keuken plaatsen moet precies gebeuren. Keukenkasten moeten waterpas hangen. Apparatuur moet goed aangesloten zijn. Er zijn drie opties voor het plaatsen van een Ikea keuken: 

  • Optie 1: Ikea keuken laten plaatsen door Ikea

  • Optie 2: Laten plaatsen door een keukenspecialist

  • Optie 3: Zelf aan de slag gaan met de Ikea handleiding

 

Optie 1: Keuken laten plaatsen door de ikea-specialist

Na de aankoop van je nieuwe keuken is het tijd om de keuken te plaatsen. Dit kan je bij Ikea regelen op hetzelfde moment als de aankoop. Ikea besteedt het plaatsen van hun keuken bij verschillende keukenmontage bedrijven uit. Deze keukenspecialisten zijn gevestigd in de steden waar een Ikea vestiging zit. De kosten kunnen oplopen wanneer je niet in één van deze steden woont. 

 

Optie 2: Laten plaatsen door een keukenspecialist

Ikea werkt samen met een aantal keukenmontage bedrijven, maar je kunt zelf ook op zoek gaan naar een keukenspecialist. Ben je benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een Ikea keuken door de keukenspecialist? Vraag een offerte aan bij de keukenspecialisten van MyGo. Zo kan je de kosten van verschillende vakmannen vergelijken.

 

Optie 3: Zelf plaatsen van je Ikea keuken

Om kosten te besparen zou je ervoor kunnen kiezen om zelf je Ikea keuken te plaatsen. Je bespaart hiermee kosten, maar geen tijd wanneer je geen handige klusser bent. In tegenstelling tot de meeste keukenfabrikanten, is achter de kasten van de Ikea keuken geen ruimte voor leidingwerk. Alles moet dus worden weggewerkt in de muur. Een ingewikkelde klus waarbij een keukenspecialist je kan helpen. 

 

Tips voor het zelf plaatsen van een nieuwe keuken

  1. De voorbereiding.

Zorg ervoor dat de oude keuken verwijderd is en dat de ruimte gereed is voor het plaatsen van de nieuwe keuken

 

  1. Elektra en leidingen

Voordat je begint met het plaatsen van de keuken is het belangrijk dat de aansluitpunten op de juiste plaats liggen. Ga je de keuken compleet veranderen? Houd er dan rekening mee dat stopcontacten en water leidingen verlegd moeten worden.

 

  1. Het plaatsen van de keuken

Je kunt beginnen met het plaatsen van de keuken. Het is handig om de keukenkasten op de muur uit te tekenen. Zo weet je precies waar elk element moet komen te staan. Begin in een hoek van de keuken en bouw vanuit hier naar buiten. 

 

  1. Het keukenapparatuur plaatsen

Met behulp van de instructieboekjes kan je de apparaten stuk voor stuk op de juiste manier installeren. 

Kosten Ikea keuken plaatsen

Ben je benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een Ikea keuken door een keukenspecialist? Vraag diverse offertes aan bij de keukenspecialisten van MyGo.