Xento
Image default
Woning en Tuin

Hoe kom je erachter dat je een slot met een beveiliging pin aan het lockpicken bent?

Vanwege het ontwerp, als de dikkere boven-, en onderkant van de spoolpin langs de afschuiflijn komen zal de vergrendeling significant meer draaien dan gebruikelijk is bij een normale pin omdat er meer afstand afgelegd moet worden voordat deze stopt bij het dunner dan gebruikelijke middenstuk. Het is juist deze langere rotatie die waarschuwt voor een spoolpin en een potentiele valse set. Daarnaast kan de onderkant van de pin de richel van de aanschuiflijn grijpen, waardoor de pin vast kan komen te zitten.

Er is nog een extra stap om te bepalen dat je met een spoolpin opgescheept zit. Bij het zetten van lichte druk op de vergrendeling, kun je iets meer opwaartse kracht op de pin zetten. Als je echt te maken hebt met een spoolpin zal de onderkant van de pin lichtjes tegen de vergrendeling afzetten als je druk op de pin zet. Je voelt dan meer druk op de loper omdat de vergrendeling daar lichtjes tegenin draait. Deze achterwaartse kracht op de vergrendeling is hieronder weergegeven. 
Een spoolpin identificeren door er druk op te zetten en de contrarotatie te voelen. 
Een spoolpin breken

 

Hoe kun je een Spoolpin lockpicken?

Nu dat we weten dat we te maken hebben met een spoolpin, rest ons alleen nog de vraag hoe je sloten kunt lockpicken met beveiligingspinnen? Het antwoord daarop is redelijk simpel, het staat namelijk allemaal stap voor stap uitgelegd op de website van de Lockpicking Universiteit. Het enige wat we hoeven te doen is heel lichtjes de druk op de loper te verlichten en deze heel voorzichtig te verplaatsen naar de spoolpin.

Met dat je tegen de spoolpin drukt zul je contrarotatie voelen – dit is goed en betekent dat je het op de juiste manier doet. 
Blijf de pin omhoogduwen totdat je voelt dat deze vastzit – een klik of vibratie net zoals bij elk andere pin. 
En dat is het! Niet zo moeilijk toch?

Maar er zijn twee veelvoorkomende problemen waar je tegenaan kunt lopen als je een van deze pinnen probeert te lockpicken. 
Het eerste is omdat de spoolpin ervoor zorgt dat vergrendeling een contrarotatie krijgt, kunnen sommige pinnen die je hiervoor al vastgezet had terug in de vergrendeling vallen. Dit is normaal en maak je niet druk als je een paar pinnen opnieuw moet vastzetten. 
Het tweede probleem is een pin te hoog vastzetten. Dit gebeurd als je te veel kracht zet zodat de sleutelpin voorbij de afschuiflijn schiet en vast blijft zitten.

 

Een te hoog vastgezette beveiliging pin

Dit probleem kan soms worden opgelost door een klein beetje druk op de vergrendeling los te laten en op de pin te tikken in de hoop dat deze met een schok terug in de vergrendeling valt. Maar soms kan het te hoog vastzetten er ook voor zorgen dat je alle druk eraf moet halen en opnieuw moet beginnen! 

Bezoek de website voor meer info : https://www.xento.nl/woning-en-tuin/lockpick-een-cilinderslot-open/