Xento
Image default
Woning en Tuin

Een droogloopmat op maat voor een droge, nette vloer

Op een regenachtige dag klinken piepende zolen door de hal, je dweilt je een ongeluk en je tapijt wordt snel vuil. Tijd voor een droogloopmat op maat! Maar wat zijn de eigenschappen van zo’n mat en welke opties moet je overwegen wanneer je besluit een droogloopmat op maat te laten maken?

Verschillen tussen een gewone mat en een droogloopmat op maat

Een droogloopmat is een ander type mat dan een gewone deurmat of een tapijt. Dat heeft vooral te maken met het absorberend vermogen. Waar een andere mat als primaire functie heeft de schoenen schoon te vegen, is een droogloopmat voornamelijk geschikt om de nattigheid op te nemen. Het is daarmee een belangrijke barrière, die doet wat een buitenmat niet kan: het vocht absorberen en het natte fijne vuil weg houden van jouw vloer of tapijt. Dit bespaart glibberige vloeren en schoonmaakkosten en houdt je ontvangstruimte netjes en presentabel. De mogelijkheid om een droogloopmat op maat te bestellen zorgt ervoor dat je niet beperkt bent in jouw opties. Denk bijvoorbeeld aan een lange mat van de deur tot aan de receptie, of aan een mat die makkelijk in te passen is omdat het formaat precies gelijk is aan een aantal tapijttegels. Hij is dan ook makkelijk in te voegen in het vloerplan en kan op gelijke hoogte worden geplaatst voor een naadloze overgang. Bovendien heb je met een droogloopmat op maat geen gedoe met vervangen: er is altijd een exemplaar dat past!

Materiaal en kleuren

Een droogloopmat op maat wordt gemaakt van hoogwaardige katoenvezels. Katoen staat bekend om zijn eigenschap vocht goed af te kunnen voeren. Zo kan het materiaal tot circa 65% van zijn eigen gewicht opnemen. In standaard droogloopmatten komt dat neer op zo’n 5 liter vocht per vierkante meter. Daardoor behoudt een droogloopmat zelfs met behoorlijke regen zijn functie. Droogloopmatten zijn te verkrijgen in diverse kleursamenstellingen. Het is doorgaans geen enkel probleem om een mat te kiezen die mooi aansluit bij het interieur. Bij restaurants of winkels is het niet ongebruikelijk meerdere matten te wisselen, bijvoorbeeld per seizoen of thema. Ook is het een tip om te zoeken naar een mat in dezelfde kleuren als jouw bedrijfslogo. Zo heb je een mat die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan jouw ‘visitekaartje’.

Geschikt voor elke plek

Droogloopmatten zie je in de praktijk vooral bij de entree, maar ze worden ook gebruikt op andere locaties, zoals bij de overgang van productieruimte naar kantoor, of voor balies. Qua afwerking zijn er daarom diverse keuzes. Zo kan een mat geleverd worden met rubberen rand wanneer deze op een gladde vloer moet blijven liggen, maar kan de mat ook randloos geleverd worden, zodat deze in te passen is in de bestaande vloerbedekking. Kortom: een droogloopmat op maat is een investering die op de lange termijn kosten bespaart. Met de vele keuzes en afwerkingsopties is hij in elk bedrijfsinterieur in te passen.

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat