Xento
Image default
Woning en Tuin

Een deurluifel, als een paraplu voor je deur

Een deurluifel biedt dekking en bescherming en wordt meestal direct boven de voordeur bevestigd. Deze overstek kan, afhankelijk van de grootte, een gunstige beschutting bieden tegen regen, zon en wind.

Af en toe kan een deurluifel worden gemaakt door het dak en de binnenwelving, maar vaak zal een deurluifel een op zichzelf staande armatuur zijn die boven de deur wordt gemonteerd. Het kiezen van de juiste deurluifel is echter geen kinderspel. Over de esthetische aantrekkingskracht moet worden nagedacht, ze vormen een integraal onderdeel van het exterieur.

Voordelen van het beschermen van uw deuren

Het installeren van deurluifels biedt nog andere voordelen:

  • Luifels kunnen warmte van de zon absorberen, waardoor de binnenruimte koel blijft.
  • Door een luifel te installeren, zijn deuren en treden minder vatbaar voor weerseffecten en dagelijkse slijtage.
  • Ze zien er ook geweldig uit, waardoor je voordeur opvalt tussen de massa.
  • De weerbestendige gevelpanelen zijn verkrijgbaar in een overweldigende kleuren die met elkaar gecombineerd kunnen worden. De opties eindigen niet bij alleen standaardkleuren, want glas -,hout- en steenstructuren zijn beschikbaar.
  • Het interieur van de luifel is een geweldige plek voor verlichting, ideaal om in het donker het sleutelgat te vinden. Een sensor kan ook dienen als afschrikmiddel voor indringers.

Vergeet niet dat deze voordelen niet alleen gelden voor een voordeur, maar ook voor zijdeuren, garagedeuren en terrasdeuren.
Investeer in hoogwaardige luifels die gemaakt zijn van topmaterialen en vakkundig worden gemonteerd, zodat het plezier en de meerwaarde van een deurluifel een zinvolle investering is. Er zijn standaard maten te krijgen, maar je kan ook voor voordeurluifels op maat kiezen. Op deze manier weet je zeker dat de deurluifel mooi past bij jouw type deur. 

Maak van de overkapping een designelement

Het is zeker de moeite waard om een ​​luifel te ontwerpen, niet alleen omdat het een functioneel stuk is, maar ook een mooie toevoeging aan uw voorgevel.
Bij nieuwbouw worden luifels in een vroeg stadium ingepland, maar ook voor bestaande woningen zijn er zoveel ontwerpideeën beschikbaar
Veel mensen vallen nog voor de charme van houten luifels. Daarmee kan je alle kanten op! Hout vraagt natuurlijk ook zijn onderhoud en daarom is zink, staal, glas, cortenstaal en steen de nieuwe trends qua gebruikte materialen.
Glasvezelversterkt polyester, glasvezel en composieten zijn dan weer materialen met minimaal onderhoud. Het enige wat ze nodig hebben is af en toe schoonmaken met een spons en zeepsop om ze er geweldig uit te laten zien.

Plaatsing en offerte

Luifels aanbrengen is een eenvoudige klus maar wie geen handige harry is, kan best een beroep doen op de plaatsingsdienst waar de luifel is aangekocht. Ga langs bij diverse speciaalzaken of de online inspiratie op. Vraag een vrijblijvende offerte voor het kostenplaatje!