Xento
Image default
Woning en Tuin

De perfecte lampenkap voor een hanglamp

Tegenwoordig heb je alle mogelijkheden wat betreft soorten, vormen en maten van lampenkappen die je over een hanglamp kunt hangen. er bestaat een groot assortiment in grote en kleine lampenkappen die elk hun eigen voordelen hebben. het is een feit dat men vroeger, pakweg een 150 jaar geleden de lichten aandeed met kaarsen. mensen maakten toen al gebruik van lampenkappen die gemaakt zijn uit metaal of steen. toen de olielamp op de markt zijn intrede deed, was het vooral een trend om glazen lampenkappen over de lang te hangen omdat deze de hitte kon opvangen van de lamp. de lampenkap is eigenlijk uitgevonden omdat de gloeilamp fel licht gaf wat pijn deed aan de mensen hun ogen. dankzij de lampenkap kon de sterkte een beetje gedimd worden en merkte men dat het licht een andere dimensie kreeg. 

Lampenkap van stof en andere materialen

Nadat de gewone spot uitkam, kon men het glas vervangen door een leuk stofje dat het licht een heel andere uitstraling gaf namelijk: rust en sfeer in de leefkamer. Daarom dat je grotere lampenkappen ziet terugkomen in huiskamers of zelfs in restaurants waar ze echt volledig tot hun recht komen. Tegenwoordig wordt er nog altijd gebruik gemaakt van mooie en trendy stoffen lampenkappen en van glas. 

Veel verschillende materialen voor de lampenkap

Mooie geplooide stoffen zijn een lust voor de hanglamp. Hoewel men tegenwoordig ook leer durft te gebruiken voor extra sfeer. Het volle licht wordt op deze manier gedempt en zorgt voor een gezellige sfeer. Een ander hot item voor de hanglamp te bekleden is riet te gebruiken. Riet is goedkoop en is warmtebestendig. De rieten lampenkappen zijn te verkrijgen in grote modellen of in kleinere modellen voor een eventuele tafellamp. Riet en stof geven gezellig sfeerlicht, meer dan een glazen lampenkap.

Bezoek de website voor meer info : https://woneninstijl.wordpress.com/2015/05/05/verander-je-lamp-met-een-nieuwe-kap/