Xento
Image default
Woning en Tuin

Bodembedekkers voor in je tuin

Houtsnippers worden vaak door mensen gebruikt als bodembedekking in de kooi van hun huisdier. Denk bijvoorbeeld aan vogels, zoals parkieten, maar ook knaagdieren zoals hamsters en muizen. daarnaast is het ook een bekende manier om de bodem van je tuin mee te bedekken. Je kunt het bijvoorbeeld over de potgrond van je planten strooien voor een lichtere look. Maar niet enkel houtsnippers worden gebruikt om je tuin er mooier uit te laten zien, daar zijn heel erg veel verschillende manieren voor. En deze gaan wij dan ook in dit blog bespreken, zodat ook jij je tuin kunt opknappen en klaar bent voor de warme zomerdagen die er al weer aan zitten te komen binnenkort.

Verschillende soorten bodembedekkers voor in de tuin

Een van de meest bekende bodembedekkers is misschien wel het gras. Het is een eenvoudige bodembedekker die relatief weinig onderhoud vereist en leuk is voor onder andere kinderen en huisdieren zoals honden om op te spelen. Het nadeel van gras is echter wel dat het er heel erg onverzorgd uit kan gaan zien op het moment dat er kale plekjes ontstaan. Ook als het voor een lange tijd veel regent kan het gras er minder mooi uit gaan zien door de modderplassen die kunnen gaan ontstaan. Naast gras gebruiken mensen ook veel andere plantensoorten als bodembedekkers. Denk maar aan kattenkruid en klimop.

Bodembedekkers voor de sier

Er zijn ook bodembedekkers die dienen als sier voor je tuin. Zo heb je bijvoorbeeld het siergras lampenpoetsersgras. Dit is zeer hoog gras dat een luchtige sfeer geeft in je tuin. daarnaast heb je natuurlijk ook veel bamboesoorten die je in je tuin kunt planten, maar het nadeel van deze plant is dat deze zeer snel groeit en de wortels letterlijk overal komen te zitten. Je zou deze dus beter in een pot kunnen zetten dan in de losse aarde in je tuin.