Xento
Image default
Vervoer en transport

Waarom verhuizen naar Leiden?

Veelzijdig Leiden

U heeft eindelijk de knoop doorgehakt. U gaat verhuizen naar Leiden. Maar waarom is Leiden zo aantrekkelijk? Verhuisbedrijf in Leiden Snelle Jongens verteld u er alles over.

Al wandelend vanaf het Centraal Station merk je het al. Het is één en al gezelligheid. Je komt overal cafeetjes en restaurants tegen. De aangename sfeer nodigt uit om een kop koffie te drinken of een lekkere lunch te bestellen. Het valt op dat er veel water is in Leiden. Een leuk weetje is dat na Amsterdam, Leiden de meeste grachten heeft. 
Leiden is een monumentenstad. Het staat vol met musea, kerken en oude historische gebouwen. Het is een lust voor het oog. Als u een stadswandeling door de oude binnenstad maakt, dan loopt u langs de gezellige grachten met bruggen, stadspoorten, molens en burchten. Er zijn veel hofjes in Leiden, die aansporen tot een bezichtiging. Verder zijn er twee (laat) gotische kerken. U kunt natuurlijk ook per fiets op per boot Leiden ontdekken. Het is zeer de moeite waard. Leiden telt zeven musea, met prachtige, wisselende collecties. De bekende musea zijn onder andere: het Rijksmuseum van Oudheden, het Museum Volkenkunde en Naturalis. 
De horecagelegenheden zijn prima én betaalbaar in Leiden. Er zijn er zoveel, dat het moeilijk kiezen is. Als je langs het water zit op één van de leuke terrassen, dan kun je heerlijk wegdromen, al kijkend naar de langsvarende boten. 

Studie en werk

Leiden is een echte studentenstad. Aan de Universiteit Leiden kun je een bachelor studie volgen. De Webster University is internationaal georiënteerd. Er zijn veel studentenverenigingen, waar je lid van kunt worden. 
Verder zijn er Hogescholen voor een master studie. Ook MBO scholen zijn ruim vertegenwoordigd in Leiden. 
Zoekt u werk in Leiden, dan zijn er in de gezondheidszorg, welzijnszorg en zakelijke dienstverlening voldoende vacatures om aan een baan te komen. 

Sport en cultuur

Er zijn veel sportverenigingen. Er is een rijk cultureel aanbod van feesten en festivals. Zo heb je de bekende Lakenfeesten, die vier dagen duren en Leiden Ontzet. Het Leids Filmfestival is ook een bezoek waard. Verder is er genoeg te beleven qua muziek, dans en theater. 
Voor de winkelliefhebber is er een groot aanbod van winkels. Er zijn bijzondere winkels bij die zeker een bezoek waard zijn. 
De bereikbaarheid vanuit Leiden is prima. U rijdt zo naar Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Het strand van Noordwijk of Katwijk is dichtbij. In Leiden is het leuk wonen. 

Zoekt U een woning in Leiden?

Een geschikte woning voor u is zeker te vinden. Voor studenten zijn er genoeg studentenwoningen voor een redelijke huurprijs. Wilt u een woning huren of kopen, dan is er voldoende aanbod in verschillende prijsklassen. Bent u geslaagd? Dan kunnen de verhuisplannen gemaakt worden. Verhuisbedrijf Snelle Jongens is bereid te helpen met uw verhuizing. Lees er alles over op onze website.

Bezoek de website voor meer info : https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuisbedrijf-leiden/