Xento
Image default
Verbouwen

Bestaan er verschillen tussen laminaat en PVC vloeren?

Laminaat is een van de meest populaire soorten vloeren en heeft voordelen ten opzichte van houten parket waardoor het een van de beste keuzes is om de vloer te bedekken. De voordelen van laminaat om op te wijzen zijn de gemakkelijke installatie, lagere prijs en meer waterbestendigheid. Toch zijn PVC vloeren ook praktisch om dezelfde redenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de mFLOR Authentic Plank PVC vloeren met hun prachtige dessins realistische uitstraling.

De belangrijke verschillen tussen beide 

  • Laminaat bestaat uit meerdere lagen samengeperst hout, maar de PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof. De dikte van laminaat is meer dan PVC, en het is een betere warmte- en geluidsisolatie door het gebruik van schuim eronder.
  • Laminaat is beter bestand tegen water in vergelijking met parket, maar het is niet volledig waterdicht. In plaats daarvan is PVC volledig waterbestendig en kan het veilig met water worden afgewassen. Het is daarom zeer geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals de keuken. De prijs van laminaat is hoger dan die van PVC, en het is daarom mooier.
  • PVC-vloeren worden met lijm aan de vloer bevestigd, net als parket. Daardoor beschadigen ze beide de vloer en kunnen ze niet meerdere keren gebruikt worden. Laminaat kan meerdere keren gebruikt worden en beschadigt de onderlagen niet door het ontbreken van lijm voor de verbinding.

Is laminaat een geschikte optie voor thuis? 

  • Met betrekking tot sanitaire doeleinden is laminaat veel beter dan PVC vloeren. Kunststofvloeren zijn soms gemaakt van gerecycleerde materialen.
  • Laminaat is bestand tegen het roken van sigaretten en brandt niet, terwijl de PVC-vloerbedekking geen brandwerendheid heeft.
  • Laminaat en parket hebben de bijzondere eigenschap dat zij niet scheuren of worden verpletterd door zware voorwerpen, terwijl kunststofvloeren een dergelijke eigenschap niet hebben.
  • Bij het leggen van laminaat moet rekening worden gehouden met een uitzettingsvoeg, dus na afloop van de installatie moet de kroonlijst worden aangebracht om de naden af te dekken. Terwijl kunststof vloeren geen kroonlijsten nodig hebben, hebben zij lagere zijdelingse kosten. In plaats daarvan moet vóór de installatie van een PVC-vloer een onderconstructie worden gemaakt, wat niet nodig is voor laminaat.

De verschillen in prijs

Wat is het verschil in prijs voor laminaat? En zijn goedkoop laminaat en duur laminaat überhaupt verschillend?

De laminaten kunnen tot op zekere hoogte verschillen vanuit het oogpunt van de samenstellende materialen, een van de verschillen tussen de laminaten is het type gleuf (klik) dat de belangrijkste rol speelt bij de bevestiging van de laminaten, als het laminaat wat betreft de klik niet standaard is, is het belangrijk dat de tegels van elkaar gescheiden kunnen worden na het leggen.

Het belangrijke van de kwaliteit van het laminaat is dat hoe hoger de kwaliteit van de tegels, het werk gelijkmatiger en uniformer zal zijn na de installatie in die mate dat in sommige laminaten zelfs de grens tussen de twee tegels niet worden herkend met de nagel.

https://vloerenbaas.nl