Xento
Image default
Toerisme

Bed & Breakfast Overijssel

Wist je dat Overijssel uit vijf verschillende landstreken bestaat? Elk van deze landstreken heeft zo zijn eigen karakter.

Twente staat bekend om haar landgoederen en natuurgebieden – en natuurlijk om de Tukkers.  De Kop van Overijssel is vooral bekend vanwege de bijzondere dorpen, zoals het wereldberoemde Giethoorn.

Het Vechtdal is vooral geliefd vanwege de unieke natuur die op de oevers van de Vecht is ontstaan.

 Die andere rivier, de IJssel, geeft de naam aan de IJsseldelta, waar je verschillende Hanzesteden kunt bezoeken. Maar ook de andere karakteristieke stadjes mogen er zijn.

En dan is er nog Salland, dat vanwege haar vruchtbare bodem populaire landbouwgrond was. In vroeger tijden ontstonden hier dan ook veel landgoederen, die werden beschermd door kastelen en havezaten (versterkte woonburchten).

Vijf landstreken, die allemaal een bezoek meer dan waard zijn. Je zult merken dat elke regio zo haar verrassingen te bieden heeft. Trek er een paar dagen voor uit en geniet van de historie, die overal nog voelbaar is. Boek een paar nachten in een B&B, of zet een route uit die je langs verschillende B&B’s leidt.

Bed & Breakfast Overijssel – Kleinschalig en hartelijk

De reden dat wij zo van B&B houden is de kleinschaligheid. Vaak zijn het familiebedrijven, waar je hartelijk wordt verwelkomd door de eigenaren. Dat is wel wat anders dan een grote hotelketen, waar je eigenlijk slechts één van de vele gasten bent. In een B&B wordt je hartelijk en gastvrij behandeld.

Bovendien zijn de kamers bij Bed and Breakfasts in Overijssel altijd uniek. Niet die standaard-inrichting van grote hotels, maar gezellige en knusse kamers. Je verblijf is daardoor altijd anders. Trouwens, niet alleen de kamers zijn uniek, de hele B&B is one-of-a-kind. Soms midden in een (hanze)stad, soms heerlijk afgezonderd in de natuur.

Dus of je nu houdt van klassiek of modern, van natuur of het stadsleven, in Overijssel is altijd het juiste B&B voor jou te vinden. Kijk vandaag nog op visitoost.nl en laat je inspireren tot een heerlijke mini-break (of meerdere).

Bezoek de website voor meer info : https://www.visitoost.nl/