Xento
Image default
Telefonie

Vier redenen waarom een telefoonhoesje gebruiken verstandig is

Een kort moment van onoplettendheid en de smartphone heeft voordat je er erg in hebt een barst in het display of een kras aan de zijkant. In de meeste gevallen biedt een telefoonhoesje voldoende bescherming en houvast om het ongeval te voorkomen. Maar er zijn ook andere argumenten waarom een beschermhoesje onmisbaar is. Wij hebben vier redenen op een rij gezet.

Reden 1: telefoonhoesjes bieden bescherming

Je smartphone glipt sneller uit je hand dan je denkt. Zodra de smartphone de vloer raakt, kan het display barsten, de behuizing kan worden ingedeukt of bekrast en de achterkant kan worden ontsierd met scheuren. Hierdoor wordt de smartphone vaak volledig onbruikbaar. Een telefoonhoesje beschermt de achterkant en, afhankelijk van het model, zelfs de voorkant van de telefoon.

Reden 2: Je bespaart geld

De tweede reden om een smartphonehoesje aan te schaffen is het geld dat je kunt besparen. Een telefoon hoesje kost nu eenmaal aanzienlijk minder dan een telefoonreparatie. Zeker als het scherm van je telefoon is verbrijzeld. Een nieuw display kost al vaak honderden euro’s. En dan hebben we het nog niet gehad over de kosten die gemoeid gaan met het repareren van een kapotte vingerafdrukscanner of een kapotte camera. Het loont dus om te investeren in een smartphonehoesje.  

Reden 3: Een nieuw uiterlijk

De bestverkochte smartphonekleur blijft toch nog steeds zwart. Zo biedt Apple bijvoorbeeld ook een groene, zilveren en een gouden versie van de iPhone 12 Pro aan. Meer nieuws hierover vind je ook op de lifestyle blog van Stylemazing. Huawei heeft ook een aantal toestellen in verschillende kleuren uitgebracht. Ook de iPhone 13 wordt in een aantal vrolijke kleuren verwacht, net als de Samsung Galaxy S21 FE. Toch lijken de meeste smartphones behoorlijk veel op elkaar. Een iPhone hoesje kan kleuraccenten toevoegen. Ook kan de achterkant van het hoesje opeens bedekt worden door een ander materiaal, want hoesjes vind je in verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan een leren hoesje. Beschermhoezen van metaal zijn daarentegen niet echt aan te raden, omdat deze de draadloze verbinding van de smartphone kunnen verstoren.

Reden 4: Telefoonhoesjes hebben extra functies

Sommige telefoonhoesjes bieden meer dan alleen een beschermende functie. Bij Casimoda vind je bijvoorbeeld hoesjes met een vakje voor briefgeld en pinpasjes. Ook verkopen ze hoesjes met koord. In de toekomst worden er nog meer telefoonhoesjes met handige functies verwacht, want ook de technologie op het gebied van smartphones staat niet stil. Recentelijk heeft Samsung nog de opvouwbare smartphones gelanceerd. Wist je dat er ook telefoonhoesjes zijn die speciaal ontworpen zijn om mee onder water te kunnen? Deze hoesjes zijn meestal universeel en beschermen tegen waterschade op verschillende diepten. Hoe ver en hoelang de mobiele telefoon in het water kan worden ondergedompeld, hangt ook af van de IP-certificering van de smartphone. Sommige telefoons zijn namelijk al waterdicht van zichzelf. Controleer dit daarom altijd even voor gebruik!