Xento
Image default
Telefonie

Simonly abonnementen

Wat houd dit soort abonnement in

Dit soort abonnement is een mobiel telefoon abonnement waarbij je alleen betaalt voor de databundel die je verbruikt. Deze databundel omvat belminuten, sms bundels en mobiel internet. Dit betekent in het Engels alleen sim, je sluit dus een telefoon abonnement af voor een alleen een sim kaart zonder dat je er een telefoon toestel bij neemt. Het voordeel van dit soort telefoon abonnementen is dat het voornamelijk veel goedkoper is dan een abonnement waarbij je maandelijks ook de kosten voor je mobiele toestel moet betalen. Dit is dus gunstig als je een los telefoon toestel koopt. Een ander groot voordeel is dat je dus niet vast zit aan je telefoon toestel voor de duur van je contract zoals dit wel het geval is bij een mobiel telefoon abonnement waarbij je wel een telefoon toestel neemt. Wat wel belangrijk is om te weten is dat hiervoor altijd een simlock vrij telefoon toestel nodig is.

Verschillende soorten simonly abonnementen

Wat dit soort mobiele telefoon abonnementen zo aantrekkelijk maakt is dat je vaak bij providers zelf kan bepalen hoe je abonnement er uit ziet. Zo kun je zelf kiezen hoeveel belminuten per maand je wilt hebben, hoe groot je sms bundel is en hoe veel internet data je maandelijks wilt gebruiken. Omdat mobiel internet de afgelopen jaren erg populair is geworden bieden verschillende telefoonproviders ook sim only onbeperkt internet telefoon abonnementen aan. Zo kan de klant zelf een bundel uitzoeken die het beste bij hem past. Gebruikt deze bijvoorbeeld nauwelijks mobiel internet maar wel veel belminuten dan in een simonly onbeperkt internet abonnement niet aantrekkelijk. Tevens is de sim only maandelijks opzegbaar, hierdoor is deze abonnementsvorm erg flexibel.

Hoe sluit ik een simonly abonnement af

Er zijn verschillende manieren om dit soort mobiele telefoon abonnementen af te sluiten. Alle telefoonproviders in Nederland bieden deze optie ook aan. Er zijn verschillende websites waarbij diverse providers met elkaar worden vergeleken en aan de hand van de voorkeur van het verbruik van de belminuten, sms en internet van de klant wordt zo de goedkoopste optie aangeboden. Zo kies je dus zelf het aantal belminuten, sms en megabytes dat je maandelijks nodig denkt te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een sim only onbeperkt internet abonnement met onbeperkte belminuten en sms’en kiezen. Verder kun je vaak ook filteren aan de hand van contractuur en of het abonnement maandelijks opzegbaar is. Een andere optie is dat je contact kunt opnemen met je huidige telefoon provider en informeren naar de verschillende opties die ze aanbieden. Zo kun je dus een telefoon abonnement samenstellen dat het beste bij jou persoonlijke voorkeur past.

Gerelateerde artikelen

Jouw smartphone bacterievrij maken

Waarom is een telefoonhoesje verstandig?

Vier redenen waarom een telefoonhoesje gebruiken verstandig is